Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Haris Medunjanin završio igračku karijeru

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Haris Medunjanin, danas je zvanično završio svoju profesionalnu igračku karijeru.

SVE POČELO U HOLANDIJI

Naime, Medunjanin je okončao dugogodišnju karijeru koja je počela 2006. godine u holandskom AZ Alkmaru.

Počeo je u Alkmaru, a danas je završio svoju bogatu karijeru kao igrač Kasteljona, nakon što je s tim klubom izborio promociju u veći rang španskog fudbala (drugi rang španskog fudbala).

Bivši “Zmaj” je iz AZ Alkamra svoj igrački put nastavio preko Sparte Roterdam, a zatim Vljadolida, koji mu je omogućio da prvi puta igra u La Ligi, piše #”Avaz”.

Nakon Valjadolida, igrao je za Makabi Tel Aviv i Gaziantepspor, prije nego što se ponovo vratio u Španiju, tačnije u ekipu Deportiva.

AMERIČKI MLS

Iz Španije ponovo odlazi u Makabi, a zatim u MLS, gdje je igrao za Filodelfiju Union.

Nakon epizode u MLS-u, uslijedio je povratak u holandski Cvole, a nakon toga posljednja stanica za Harisa je bila Kasteljon.

U profesionalnoj karijeri je odigrao 559 utakmica i postigao 72 gola uz isto toliko asistencija, a u posljednjoj sezoni u Castellonu je odigrao 32 utakmice i postigao devet golova uz šest asistencija.

REPREZENTACIJA BIH

Kada je u pitanju fudbalska reprezentacija BiH, nosio je dres državnog grba od 2010. do 2018. godine, a treba naglasiti da je igrao i na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

U dresu A reprezentacije je odigrao 60 utakmica i postigao devet golova.

Foto: Haris Medunjanin (Screenshot)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!