Crnogorski konzul počasni građanin Njujorka: Veliko priznanje za Amera Cikotića

Hanks je u svom govoru, između ostalog, istakla da je konzul Cikotić za svog diplomatskog mandata pokazao liderske sposobnosti i snažan rad u cilju jačanja saradnje među svim udruženjima i iseljenicima koji žive u Njujorku, jačajući na taj način ukupne odnose crnogorske iseljeničke zajednice.

Crnogorski konzul Amer Cikotić proglašen je za počasnog građanina Njujorka. Njemu je ovo priznanje, na prijedlog naše dijaspore – Albansko-američkog udruženja Ulcinj, uručila Kamillah Hanks, članica Gradskog vijeća Njujorka.

Ceremonija uručivanja proklamacije obavljena je u sklopu proslave Dana nezavisnosti Crne Gore u Gradskoj skupštini Njujorka.

Ovo je prvo priznanje Grada Njujorka jednom crnogorskom diplomati koji u toj zemlji službuje. Dokaz da se rad, trud i rezultati cijene i prepoznaju ne samo u matičnoj zemlji već i u zemlji prijema.

To je u svom govoru potvrila i Kamillah Hanks koja je, između ostalog, istakla da je konzul Cikotić za svog diplomatskog mandata pokazao izvanredne liderske sposobnosti i dao veliki doprinos na planu jačanja saradnje među svim udruženjima i iseljenicima porijeklom iz Crne Gore koji žive u Njujorku, osnažujući svojim predanim radom ukupne odnose i kapacitete crnogorske iseljeničke zajednice u ovoj zemlji.

U svom kraćem obraćanju,  konzul Cikotić se zahvalio Gradskom vijeću Njujorka na priznanju i  pruženoj prilici da se po prvi put proslava Dana nezavisnosti Crne Gore organizuje u Gradskoj skupštini. Takođe je izrazio zahvalnost našim iseljenicima iz Ulcinja na ideji i organizaciji ove proslave koja samo potvrđuje čvrste veze koje imaju sa zemljom svog porijekla.

Zahvaljujući se na proklamaciji za počasnog građanina Njujorka, Cikotić je, pored ostalog, kazao da ovo priznanje pripada svim diplomatama i lokalnom osoblju Generalnog konzulata Crne Gore u Njujorku, koji su od samog početka rada ovog diplomatskog predstavništva dali značajan doprinos jačanju veza naše dijaspore sa matičnom drzavom Crnom Gorom.

Sead Hodžić

Opširnije o proslavi nezavisnosti Crne Gore u Gradskoj skupštini Njujorka na sledećem linku

Proslava Dana nezavisnosti CG u Gradskoj skupštini Njujorka, priznanja konzulu i našim iseljenicima…: Ulcinjani primjerom pokazali kako treba da rade iseljeničke organizacije

Idi na VRH
error: Content is protected !!