Anđela je izliječena!: Porodica Petrović donirala Fondaciji “Budi Human” 100.000, a Iva fondaciji 69.000 eura

Dugotrajno i složeno liječenje obuhvatilo je operaciju noge, operaciju pluća, dvanaest ciklusa hemoterapije, transplantaciju kosti na operisanoj nozi, brojna snimanja, redovne kontrole, imunoterapije i druge neophodne medicinske tretmane. Liječenje je, hvala Bogu, dalo dobre rezultate i Anđela je danas živa i zdrava

Porodica Anđele Petrović, koje se od 2016. godine liječila od malignog tumora osteosarkoma, i uspjela da pobijedi bolest, riješila je da ostatak novca koji je bio predviđen za liječenje pokloni Fondaciji “Budi human” i Iva fondaciji.

Kako je saopštio Anđelin otac Ilija, Fondaciji “Budi human uplatiće 100.000, a Iva fondaciji 69.149,51 eura.

Saopštenje Ilije Petrovića prenosimo u cjelosti:

“Dragi prijatelji,

Crna Gora se decembra 2016. godine ujedinila da pomogne Anđeli Petrović iz Kotora, u borbi protiv teške i opake bolesti, malignog tumora steosarkoma, a pomoć je pristigla i iz mnogih drugih zemalja i od mojih kolega pomoraca.

Zahvaljujući vašoj pomoći, dragi prijatelji, rođaci, kolege i nama nepoznati ljudi, prikupljeno je dovoljno sredstava da se Anđela liječi u referentnoj ustanovi za liječenje sarkoma kod djece, u štutgartskoj bolnici Olga Hospital.

Dugotrajno i složeno liječenje obuhvatilo je operaciju noge, operaciju pluća, dvanaest ciklusa hemoterapije, transplantaciju kosti na operisanoj nozi, brojna snimanja, redovne kontrole, imunoterapije i druge neophodne medicinske tretmane.

Liječenje je, hvala Bogu, dalo dobre rezultate i Anđela je danas živa i zdrava.

Dragi prijatelji, od samog početka smo iskazali želju da budemo krajnje transparentni u vezi trošenja sredstava prikupljenih preko humanitarnih akcija. Javnost smo već obavještavali, a ovim putem ponavljamo da smo bolnici Olga Hospital u Štutgartu uplatili iznos od 250 hiljada eura, te da smo na troškove života naše porodice u Štutgartu, avionske karte, ljekove za vanbolničko liječenje Anđele i druge potrebe utrošili oko 100 hiljada eura.

Prošlo je pet godina od oboljevanja naše Anđele, što, po mišljenju medicinskih stručnjaka, smanjuje rizike od ponovnog oboljevanja na minimum, a samim tim nema više potrebe da preostala novčana sredstva čuvam na mom privatnom računu za potrebe liječenja naše ćerke.

Uvjereni smo da nemate ništa protiv da sav preostali novac na namjenskom računu, u iznosu od 170 hiljada eura, namijenimo za liječenje druge bolesne djece, i to tako što ćemo ta sredstva uplatiti na račune humanitarnih fondacija u Crnoj Gori, “Budi human” iz Podgorice 100.000 eura i Iva fondaciji 69.149,51 eura.

(Napominjem da, zahvaljujući porodici Bijelić iz Herceg Novog, koji su nesebično davali savjete koje su sticali tokom liječenja njihove ćerke, sada pokojne Ive, a koje su bile od velikog značaja za Anđelu, jer vrijeme je bitan faktor za izlječenje od ove opake bolesti, na njihovu veliku žalost oni nisu imali od koga da dobiju takve savjete, zato sam im neizmjerno zahvalan).

Ovim će, vjerujemo, načela koja su Vas rukovodila pri uplaćivanju novca za Anđelino liječenje, a to su humanost, etika i empatija, ponovo biti aktivirana i u službi zdravlja oboljelih mališana.

Uz još jedno bezgranično zahvaljivanje na pomoći koju ste nam pružili u najtežim danima naših života, pozdrav i neka Vas Bog blagoslovi u sreći i zdravlju gdje god da ste.

Anđelin otac, Ilija Petrović”

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!