Nova žrtva bankara iz Plava: Oštetio klijenta za 46.500 dolara i 24.000 eura

“Naime, D.R. je počinio navedeno krivično djelo na način što je, u vremenskom periodu od 2007. do 2023. godine, do kada je bio zaposlen u jednoj banci, pričinio materijanu štetu klijentu iste banke u iznosu od 46.500 američkih dolara i 24.000 eura”, saopštila je Uprava policije

Beranska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv D.R, bivšeg zaposlenog u jednoj banci, zbog sumnje da je počinio krivično djelo – zloupotreba ovlašćenja u privrednom poslovanju.

“Naime, D.R. je počinio navedeno krivično djelo na način što je, u vremenskom periodu od 2007. do 2023. godine, do kada je bio zaposlen u jednoj banci, pričinio materijanu štetu klijentu iste banke u iznosu od 46.500 američkih dolara i 24.000 eura”, saopštila je Uprava policije.

Sa navedenim događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama, prenose Vijesti.

Portal Revije Fokus ima informacije da se radi o bivšem zaposlenom banke koja je svojevremeno imala ekspozituru u Plavu.

Iz pouzdanih izvora saznajemo da je žrtava više, o čemu ćemo sjutra objaviti opširniji tekst

Podsjetimo, nedavno su policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Plav, postupajući po operativnom saznanju, podnijeli krivičnu prijavu protiv službenika banke D. R. (30) koji se sumnjiči za zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju.

Policijski službenici su došli do saznanja da su prilikom vođenja ostavinskog postupka u Osnovnom sudu u Plavu, u novembru 2023. godine, a nakon smrti jedne osobe iz Plava, zakonski nasljednici tvrdili da na računu u jednoj banci nedostaje 9.700 eura, koliko je i upisano u štednu knjižicu na njeno ime.

“Sa ovim saznanjima policijski službenici upoznali su tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Plavu, te od zakonskih nasljednika gore pomenutog lica prikupili određenu dokumentaciju dobijenu od banke u kojoj je preminula imala otvoren račun”, saopšteno je tada.

Po nalogu tužioca prikupljen je i dio dokumentacije od banke, te je utvrđeno da je službenik te banke, glavni blagajnik u tadašnjoj ekspozituri u Plavu, D. R. (30) zloupotrijebio svoj položaj na način što je 21. novembra 2019. godine štednu knjižicu na njeno ime izdao, potpisao i pečatirao, te istog dana realizovao gotovinsku uplatu na njenu partiju štednje od 5.700 eura, prenosi portal rtcg.me.

“Nakon toga, D. R. je u periodu od 26. novembra 2019. do 4. marta 2020. godine realizovao gotovinske isplate u šest navrata, potpisujući različitim potpisima naloge za isplatu nakon čega je saldo na ovoj partiji bio 0,06 eura. Nakon što su utvrđene zloupotrebe od strane D. R. banka u kojoj je bio zaposlen je zakonskim nasljednicima isplatila cjelokupan iznos. Protiv D. R. je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju”, zaključeno je u saopštenju.

Idi na VRH
error: Content is protected !!