Trka s vremenom u potrazi za podmornicom, kiseonika svakim satom sve manje (VIDEO)

U ponedjeljak popodne, kontraadmiral Džon Moger iz američke obalske straže rekao je: „Očekujemo da je u ovom trenutku na raspolaganju (kiseonika) negde između 70 i 96 sati“

Američki i kanadski timovi nastavljaju potragu za turističkom podmornicom “Titan”, u kojoj se nalazi pet osoba i koja je nestala u blizini olupine broda “Titanik”, u srednjem Atlantiku.

Kontakt sa malom podmornicom izgubljen je oko sat i 45 minuta nakon što je zaronila u nedjelju.

Operacija spasavanja je pokrenuta, ali za sada nema ni traga od podmornice, prenio je BBC.

U ponedjeljak popodne, kontraadmiral Džon Moger iz američke obalske straže rekao je:

„Očekujemo da je u ovom trenutku na raspolaganju (kiseonika) negde između 70 i 96 sati.“

Podmornica je nestala u nedjelju ujutru, piše Independent.

OceanGate Expeditions, kompanija koja nudi misije obilaska olupine Titanika po cijeni od 250.000 dolara po osobi, potvrdila je da je njena podmornica izgubljena u moru sa članovima posade.

Izvršni direktor ove kompanije Stokton Raš, koji je ranije opisao podmornicu kao „čvrstu i kamenu“, takođe se vjeruje da je u podmornici.

Kompanija je, prenosi N1, u saopštenju navela da „istražuje sve opcije za bezbjedno vraćanje posade“.

Dvojica Pakistanaca, Šehzada Davud i njegov sin Sulejman, takođe su dio petočlane ekspedicije, navodi se u saopštenju koje je objavila porodica.

„Veoma smo zahvalni na brizi koju su naše kolege i prijatelji pokazali i želimo da zamolimo sve da se mole za njihovu bezbjednost“, navodi se u saopštenju.

Davud je povjerenik SETI instituta, neprofitne organizacije sa skedištem u Kaliforniji.

Podsetimo, Hamiš Harding, 59-godišnji britanski milijarder, biznismen i istraživač, navodno se nalazi u podmornici koja je nestala u Atlantskom okeanu i za kojom je organizovana potraga.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!