Horor usred dana: Beskućnik pratio djevojčicu i njenu baku, zgrabio ih iz kuće i bacio na trotoar (VIDEO)

Čovjek je zgrabio djevojčicu sa zemlje, najvjerovatnije u pokušaju da je otme, pa je potrčao za njom, ali je ona uspjela da dotrči nazad do svoje bake, a porodični pas se tada pojavljuje na vratima

Dramatičan trenutak kada razbojnik beskućnik izvlači 73-godišnju baku i njenu unuku iz njihovog doma snimljen je nadzornom kamerom.

Starija žena i njena unuka (15) divljački su napadnute ispred vrata svog doma juče oko 17.30 na trgu Plas D’Europe, u srcu Bordoa.

Nakon što su otvorile vrata kuće, muškarac se ušunjao i zaglavio nogu u vratima da ih spriječi da se zatvore, a zatim ih je obje nasilno izbacio na ulicu.

Čovjek je zgrabio djevojčicu sa zemlje, najvjerovatnije u pokušaju da je otme, pa je potrčao za njom, ali je ona uspjela da dotrči nazad do svoje bake, a porodični pas se tada pojavljuje na vratima.

Osumnjičenog su, piše “Blic”, nekoliko sati kasnije uhapsile ekipe Brigade za borbu protiv kriminala.

Prema izvoru upoznatom sa slučajem, uhapšeni je beskućnik Francuz rođen 1993. godine, sa dvadesetak krivičnih djela u dosijeu.

On je priveden zbog nasilničkog ponašanja i pokušaja otmice, prenio je CNews. Otvorena je istraga radi utvrđivanja motiva i okolnosti ovog napada.

Snimak su podijelili brojni francuski političari na Twitteru izrazivši šok zbog napada koji se desio usred dana i to u centru velikog grada poput Bordoa.

Ovaj napad je uslijedio 12 dana nakon što je Francusku, a i svijet, zaprepastio divljački napad u mestu Ansiju.

Dana 8. juna, napadač Abdelmasih Hanoun (31) jurio je kroz park pun djece i nožem ih ubadao.

Šest osoba – četvoro male djece i dvoje odraslih – prebačeno je tada u bolnicu.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!