Zove se Tito Bosna i hit je na Balkanu: Mladić iz Indonezije objasnio kako je dobio ime

Moj otac, koji mi je dao ime, veliki je poštovalac Josipa Broza Tita, koji je bio najbolji prijatelj osnivača Indonezije i njenog prvog predsjednika Sukarna. Moj otac mi je dao ime u nadi da će doneti optimizam Bosni i Hercegovini koje su prošle kroz građanski rat u Jugoslaviji, zemlji u kojoj je Tito nekad bio premijer, a potom predsjednik, objasnio je on

 

Nakon što je zbog svog neobičnog imena privukao veliku pažnju korisnika društvenih mreža sa Balkana, oglasio se i indonežanski novinar Tito Bosna. On je objasnio zašto je dobio ovo nesvakidašnje ime.

“Prvo bih voleo da potvrdim da je moje ime originalno i zavedeno u matičnu knjigu rođenih kako se vidi u priloženom “, rekao je Tito Bosna prilažući fotografiju dokumenta u postu.

On se oglasio nakon što su građani i mediji iz Bosne i Hercegovine posljednjih nekoliko dana zasipali pitanjima u vezi sa njegovim imenom, prenosi “Blic”.

“Moj otac, koji mi je dao ime, veliki je poštovalac Josipa Broza Tita, koji je bio najbolji prijatelj osnivača Indonezije i njenog prvog predsjednika Sukarna. Moj otac mi je dao ime u nadi da će doneti optimizam Bosni i Hercegovini koje su prošle kroz građanski rat u Jugoslaviji, zemlji u kojoj je Tito nekad bio premijer, a potom predsjednik”, objasnio je on.

Tito je istakao da je najveća nada njegovog oca “da će Bosna i Hercegovina uvijek biti neumorne u potrazi za svojim razvojem”.

“ Hvala vam mnogo, pozdravi i najveće poštovanje voljenim građanim Bosne i Hercegovine”, naveo je Tito na kraju saopštenja.

Nekadašnja SFRJ i Indonezija su bile članice Pokreta nesvrstanih, a njihovi predsjednici Josip Broz Tito i prvi predsednik Indonezije Sukarno su imali dobre odnose. Indonezija je vrlo brzo priznala BiH nakon raspada Jugoslavije, a njen drugi predsjednik Suharto je 1995. boravio u Sarajevu.

Tito Bosna radi za CNBC Indonezija, gdje izvještava o ekonomiji, a njegovo neobično ime je prva primijetila sarajevska novinarka Arduana Pribinja.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!