Premjer Duško Marković položio kamen temeljac za gradnju vrtića u Rožajama

Trideset pet miliona eura je ova Vlada obezbijedila za gradnju novih vrtića u Crnoj Gori, a ove godine počinjemo gradnju četiri nova vrtića. Dakle, nikada se više ovoliko novca nije ulagalo u gradnju vrtića koji se podudara sa politikom Vlade i resornog ministarstva da što više djece obuhvatimo vrtićima i na taj način stvorimo temeljnu obrazovnu bazu za njihovo dalje školovanje kroz osnovno, srednje školovanje i, naravno, visoko. Obrazovanje je nešto što je potrebno Crnoj Gori. Kvalitet tog obrazovanja je cilj Ministarstva i ove Vlade i izradnja neophodne školske infrastrukture je ključ za taj uspjeh“, rekao je Marković

Foto: GOV.ME

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković položio je danas u Rožajama, zajedno sa ministrom prosvjete Damirom Šehovićem, direktorom Uprave javnih radova Rešadom Nuhodžićem i predsjednikom Opštine Rožaje Ejupom Nurkovićem kamen temeljac za vrtić, za koji je Vlada izdvojila 1,5 miliona eura.

Predsjednik Marković je saopštio da se ova investicija uklapa u ukupne Vladine politike koje se tiču obrazovne i školske infrastrukture.

„Trideset pet miliona eura je ova Vlada obezbijedila za gradnju novih vrtića u Crnoj Gori, a ove godine počinjemo gradnju četiri nova vrtića. Dakle, nikada se više ovoliko novca nije ulagalo u gradnju vrtića koji se podudara sa politikom Vlade i resornog ministarstva da što više djece obuhvatimo vrtićima i na taj način stvorimo temeljnu obrazovnu bazu za njihovo dalje školovanje kroz osnovno, srednje školovanje i, naravno, visoko. Obrazovanje je nešto što je potrebno Crnoj Gori. Kvalitet tog obrazovanja je cilj Ministarstva i ove Vlade i izradnja neophodne školske infrastrukture je ključ za taj uspjeh“, rekao je Marković.

U vrtiću, površine 1.120 kvadrata, biće mjesta za 100 mališana, saopšteno je iz Vlade.

Nekadašnji objekti vrtića, koji su bili stari oko sedam decenija, srušeni su, a umjesto njih biće podignuto moderno zdanje koje će imati devet prostorija namijenjenih za dnevni boravak djece – četiri za jaslice, prostorije za vaspitače, kuhinju, administrativni blok, multifunkcionalni prostor sa garderoberima, višenamjensku salu i ostale prateće sadržaje.

Rok za završetak radova, koje izvodi rožajska kompanija „Tofi“, je 12 mjeseci.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!