Erdogan počasni građanin Novog Pazara

“Čast nam je Erdogana nazvati počasnim građaninom Novog Pazara, a kroz ovaj simbolični gest želimo da mu zahvalimo na svemu što je uradio za naš grad. Želimo da naše prijateljstvo potraje i u godinama koje su pred nama”, rekao je gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac

Foto: Printscreen

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan od danas je počasni građanin Novog Pazara, odlučili su jednoglasno odbornici Skupštine grada na sjednici povodom 20. aprila, Dana grada.

Gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac, rekao je da se Erdoganu dodjeljuje ovo priznanje zbog nesebične afirmacije i ulaganja u razvoj infrastrukture i privrede ovog grada.

“Čast nam je Erdogana nazvati počasnim građaninom Novog Pazara, a kroz ovaj simbolični gest želimo da mu zahvalimo na svemu što je uradio za naš grad. Želimo da naše prijateljstvo potraje i u godinama koje su pred nama”, rekao je Biševac, prenosi N1.

Osim Erdogana, počasni građanin Novog Pazara prije tri godine postao je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Odlučeno je i da povelju grada dobiju ambasador Norveške Arne Sanes Bjornstad, univerzitetski profesor Sait Kačapor i Rodoljub Nićiforović, koji vodi istoimenu fondaciju.

Predsjednica Skupštine grada, Ifeta Radončić, rekla je da je zadatak svih da vlastitim djelima pokažu koliko im je stalo da očuvaju tradiciju, razvoj i bezbjednost grada, koji slavi 557. rođendan. 

“Na nama je da istrajemo, da svoju sposobnost i ljubav prema Novom Pazaru pretočimo u djela za dobrobit svakog pojedinca, kako bismo se svi osjećali sigurnim u sadašnjosti i bili srećni u budućnosti”, rekla je Ifeta Radončić.

Ona je nabrojala najznačajnije odluke i strategije koje su odbornici Skupštine grada donijeli u posljednjih godinu dana. 

Obilježavanje 557. rođendana Novog Pazara počelo je prije nedjelju dana brojnim kulturnim i sportskim manifestacijama.

Ime grada se prvi put pojavljuje 20. aprila 1461. godine u pisanim spisima u jednom dubrovačkom dokumentu, a osnovao ga je te godine Isa-beg, turski vojskovođa, koji se smatra i osnivačem Sarajeva, Skoplja i Šapca.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!