Hačko Brčvak dobitnik Regionalne nagrade za individualnu filantropiju

„Mi, ljudi, često radimo sve za sreću, koja često zna da bude kratka. Ako želite da pronađete sreću koja je dugotrajna i ne blijedi, onda treba da usrećite druge, pa čak i kada nam se čini da druga osoba našu pomoć ne zaslužuje“, rekao je Brčvak

Hajriz Hačko Brčvak, Bjelopoljac nastanjen u Baru, vlasnik hotela „Stara čaršija“ u Starom Baru, dobitnik je Regionalne nagrade mreže SIGN za individualnu filantropiju.

Njemu je nagrada dodijeljena u Sarajevu, gdje je održana konferencija „Znakovi solidarnosti i rješenja”, koja je ugostila filantrope i filantropkinje iz regiona.

Hačko Brčvak, osnivač Fondacije „Hemiias“, u svom obraćanju je istakao da „fondacija nije jedna osoba i već duže vrijeme je prepoznata od strane osoba koje imaju isti cilj, a to je da usreći i druge i sebe“.

„Mi, ljudi, često radimo sve za sreću, koja često zna da bude kratka. Ako želite da pronađete sreću koja je dugotrajna i ne blijedi, onda treba da usrećite druge, pa čak i kada nam se čini da druga osoba našu pomoć ne zaslužuje“, rekao je Brčvak, piše barinfo.me.

Prva Regionalna nagrada za filantropiju mreže SIGN dodijeljena je u dvije kategorije: za korporativnu i individualnu filantropiju.

Događaj je organizovala mreža SIGN, kao završnu ceremoniju četvorogodišnjeg projekta finansiranog od strane Evropske komisije, Balkanskog fonda za demokratiju, Balkanske mreže za razvoj civilnog društva i Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju. Mrežu SIGN čine Trag fondacija i Catalyst Balkans iz Srbije, Fond za aktivno građanstvo iz Crne Gore, Fondacija Mozaik iz Bosne i Hercegovine, Forum građanskih inicijativa sa Kosova i Horus iz Sjeverne Makedonije.

 

Idi na VRH

PODRZITE FOKUS

Sada svojim donacijama možete podržati rad našeg portala. Pomozite da ostane trajno svjedočanstvo o našim iseljenicima i njihovim aktivnostima

This will close in 20 seconds

error: Content is protected !!