Najvažnije finale Crvene Zvezde: Stojanoviću nudili novac da proda utakmicu Francuzima (VIDEO)

Bio sam s Robertom Prosinečkim, baš smo pili kafu. I došli su oni, delegacija i otišli smo u sobu. Kad sam ušao u sobu i kad su mi otvorili kovčeg, nije mi bilo dobro. Puno je novca tamo bilo. Ali nisam niti razmišljao o tome. Odbio sam ih

Stevan Stojanović, bivši golman Crvene zvezde, prisjetio se najvažnije utakmice u karijeri i otkrio detalj iz finala Kupa europskih prvaka iz 1991. godine kad je taj beogradski klub osvojio današnju Ligu prvaka.

Nakon boljeg izvođenja penala tad je taj klub postao prvak Europe protiv Olympique Marseillea, a upravo je golmanu Crvene zvezde bilo ponuđeno da “proda utakmicu”.

“Zanimljiv uvod sam imao u Bariju uoči tog finala. Htjeli su kupiti utakmicu i baš su se na mene namjerili. Dobro su razmišljali, jer ipak golman je zadnja prepreka. I tako dobio ja poziv, a ja se ponadao da me zovu na razgovor, neki klub, jer sam imao dopuštenje svog kluba”, počeo je priču Stevan Stojanović za Kurir, prenosi Jutarnji list.

Sve se je odigralo u hotelu Interkontinental u Beogradu, a uoči finala.

“Bio sam s Robertom Prosinečkim, baš smo pili kafu. I došli su oni, delegacija i otišli smo u sobu. Kad sam ušao u sobu i kad su mi otvorili kovčeg, nije mi bilo dobro. Puno je novca tamo bilo. Ali nisam niti razmišljao o tome. Odbio sam ih”, dodao je.

Nisu baš bili sretni.

“Nisu se previše iznenadili, ali su mi poručili da ne moram uzeti novac, ali da će oni reći da sam ga uzeo. I da će sve ionako izaći u novinama. I da ću biti kriv kad utakmica završi”, rekao je Stevan i otkrio da su to bili lokalni Srbi, a koje su Francuzi unajmili da osiguraju pobjedu u finalu.

Informacija se brzo proširila da je kapetan prodao susret.

“Izletio sam kao muha bez glave, razgovarao prvo s trenerom golmana, pa sa suigračima. Našao sam se u situaciji da nisam kriv, a da sam kriv. Stalno mi je prolazilo kroz glavu to što mi je taj kriminalac rekao, da su me kupili.”

Penali su mu došli kao relaksacija, priznaje…

“Zato sam bio toliko uvjeren da ću nešto obraniti. Zar mislite da bih danas mogao ovdje mirno sjediti i šetati Beogradom da se nešto dogodilo. Ima Boga! Bog me nagradio da u finalu budem igrač utakmice. Sve mi se posložilo u karijeri te večeri”, dodao je bivši golman Crvene zvezde.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!