Srebreničanin u Bajdenovom izbornom štabu: Učinili smo nešto nevjerovatno

“Utisci su nevjerovatni. Ovo što smo učinili u posljednjih godinu dana je nešto nevjerovatno, nešto što nije učinjeno u posljednjih 25-30 godina u predsjedničkim kampanjama u Americi. Ja, kao direktor odnosa sa etničkim grupama u Americi, mogu izraziti zadovoljstvo što smo mnoge zajednice uključili u ovaj proces”, kazao je Klempić

Džo Bajden razumije šta se treba učiniti na zapadnom Balkanu, kazao je Elvir Klempić, Bosanac, Srebreničanin, direktor odnosa sa etničkim zajednicama u Sjedinjenim Američkim Državama u kampanji demokratskog kandidata i čovjeka koji je nesumnjivo značajno doprinio činjenici da će 46. američki predsjednik biti veliki prijatelj Bosne i Hercegovine i regiona.

Klempić je proteklih mjeseci komunicirao sa 17-18 zajednica širom Amerike i svijeta, uključujući i zajednice porijeklom sa Balkana.

Razgovor sa Klempićem je vođen u trenutku dok se pripremao za pisanje govora budućeg američkog predsjednika, što dovoljno govori o njegovom uticaju u krugu šefa vodeće svjetske sile.

I toku razgovora čuli su se glasovi oduševljenja okupljenih u Bajdenovom štabu.

“Utisci su nevjerovatni. Ovo što smo učinili u posljednjih godinu dana je nešto nevjerovatno, nešto što nije učinjeno u posljednjih 25-30 godina u predsjedničkim kampanjama u Americi. Ja, kao direktor odnosa sa etničkim grupama u Americi, mogu izraziti zadovoljstvo što smo mnoge zajednice uključili u ovaj proces”, kazao je Klempić u razgovoru za Radiosarajevo.ba.

Elvir Klempić (Foto: Facebook)

Budući predsjednik Bajden je razgovarao sa predstavnicima tih zajednica i iznosio svoju agendu, a isto tako slušao šta je tim zajednicama bitno.

“Učinili smo nešto nevjerovatno! Ova pobjeda je veliki plus za BiH i za bosanskohercegovačku dijasporu”, kazao je Klempić.

On je naglasio da će svijet ubuduće na čelu Amerike imati osobu “koja razumije Balkan i koja razumije čitav svijet”.

“Tako možemo pozitivno gledati na buduće procese. Ovo je osoba koja veoma dobro poznaje Balkan i osobe oko njega dobro poznaju Balkan. Može se najvjerovatnije očekivati da će Sjedinjene Američke Države biti mnogo više aktivne na Balkanu i puno više aktivne što se tiče NATO pakta i demokratije. Možete očekivati da ćemo mnogo više biti angažovani na Balkanu”, kazao je Klempić na pitanje šta Bosna i Hercegovina i Balkan mogu očekivati nakon izbora Bajdena.

Nadalje, istakao je da je Džo Bajden veliki prijatelj Bosne i Hercegovine, ali i regiona.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!