Papa Franjo saopštio planove o sopstvenoj sahrani: Tijelo neće biti izloženo na bdenju

On je dodao da je sahrana njegovog prethodnika, Benedikta XVI, bila poslednja tradicionalna sahrana rimskog pontifa, gdje je tijelo izloženo

Poglavar rimokatoličke crkve, papa Franjo, saopštio je danas da, kada bude sahranjen, njegovo tijelo neće biti izloženo na bdenju, a neće imati ni ukrašeni drveni odar koji podržava kovčeg uglednih ličnosti tradicionalno prisutan na katoličkim sahranama.

“Razgovarao sam sa majstorom ceremonije i uklonili smo ovo i mnoge druge stvari, jer je ritual (sahrane pape) bio previše preopterećen“, rekao je Franjo.

On je dodao da je sahrana njegovog prethodnika, Benedikta XVI, bila poslednja tradicionalna sahrana rimskog pontifa, gdje je tijelo izloženo, javlja Ansa.

U knjizi Havijera Martineza Brokala, “Naslednik“, koja se sastoji od intervjua sa papom, Franja je rekao da želi da bude sahranjen “dostojanstveno kao svaki hrišćanin“.

Tokom prethodnih nedjelja, Vatikan je otkazao prisustvo pape na nekoliko događaja zbog lošeg zdravlja, a Franjo (86) trenutno koristi invalidska kolica zbog problema s kolenima.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!