Crnogorka Lidija se više od mjesec dana takmiči u ležanju: “Nisam se još odmorila i ne planiram da ustajem” (VIDEO)

Ističe da nije u takmičenju zbog novca. Naime, Lidijini roditelji dolaze svakog dana i nude joj 1.000 eura samo da ustane. Ipak, ona ima svoj motiv. “Nisam zbog toga tu, već da pobijedim. Ovo je psihološka igra. Novac nikako”, kaže

U crnogorskom selu Brezna još od 18. avgusta traje takmičenje u ležanju na koje se odvažio 21 takmičar, a ostalo ih je troje koji se bore za nagradu od 1.000 eura. Začetnik ideje takmičenja Mićo Blagojević tvrdi da je ove godine takmičenje oborilo sve rekorde.

„Ovo je sad već 11. godina. Pokušali smo taj mit da su Crnogorci lijeni da okrenemo na šalu i predstavimo ga na duhovit način. Prve godine smo mislili da će takmičenje trajati kraće, pa je onda trajalo 36 sati, pa 52, pa su se onda pravila malo promijenila da ima pauza svakih osam sati za WC koja traje 10 minuta. Rekord je bio 117 sati, međutim ove godine su premašili sve rekorde. Već je prošlo više od mjesec dana”, rekao je, piše Magazin HRT-a.

Blagojević je dodao da očekuje dogodine da će takmičenje biti praćeno kamerama.

Među onima koji su došli do ove faze takmičenja je 23- godišnja kozmetičarka iz Nikšića Lidija Marković.

„Došla sam da uživam, da odmorim. Trudim se da pobijedim”, započela je, a onda i uputila pozdrave.

„Pozdrav za ove koji misle da se ne kupamo. Evo ovdje kupke i losioni za tijelo. Samo nek‘ oni misle i neka malo vode svoj život”, poručila je.

Ističe da nije u takmičenju zbog novca. Naime, Lidijini roditelji dolaze svakog dana i nude joj 1.000 eura samo da ustane. Ipak, ona ima svoj motiv.

„Nisam zbog toga tu, već da pobijedim. Ovo je psihološka igra. Novac nikako”, kaže.

“Mislila sam da će ovo trajati do 6-7 dana, a tu sam već 21, a kao da sam juče legla. Odlično. Jedva čekam da padne noć, puštamo muziku i plešemo ležeći”, ispričala je ranije svoje iskustvo 21. dana takmičenja, a sada su proslavili 1.000 sati ležanja.

REKORD OD 1.000 SATI LEŽANJA

Lidija je svoje iskustvo podijelila i za emisiju Jutro na Prvoj.

„Nije uopšte naporno. Nisam se još odmorila i ne planiram da ustanem. Ništa nije teško. Ovdje sam došla da odmorim i stvarno uživam. Sinoć smo poslije ponoći proslavili hiljadu sati. Počeo je 43. dan. Ne osjećam da toliko ležim. Ja nemam konkurenciju”, rekla je, pa objasnila pravila takmičenja po kojima je sve dozvoljeno, samo je važno da leže, prenosi “Jutarnji list”.

„Svakih osam sati ustanemo, imamo pauzu 15 minuta. Prvu pauzu u 10 ujutro koristim za tuširanje, drugu u 18 sati koristim za pranje kose, a onda se vraćam u krevet i sušim kosu. Sve uspijem ležeći. Pauzu poslije ponoći iskoristim za treniranje. Tada koristim priliku da što više trčim”, objasnila je svoje iskustvo.

Foto: Lidija Marković (Printscreen)

 

Idi na VRH

PODRZITE FOKUS

Sada svojim donacijama možete podržati rad našeg portala. Pomozite da ostane trajno svjedočanstvo o našim iseljenicima i njihovim aktivnostima

This will close in 20 seconds

error: Content is protected !!