Odlučeno koji će iseljenici i organizacije iseljenika iz Crne Gore dobiti nagrade

Ministarstvo vanjskih poslova – Uprava za dijasporu uputilo je čestitke svim dobitnicima nagrada koje će uručiti predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na manifestaciji “Dani iseljenika”, koja će 31. jula biti održana u Petnjici

Na posljednjem sastanku Komisije za sprovođenje postupka dodjele nagrada iseljenicima i organizacijama iseljenika izabrani su dobitnici značajnog priznanja koje Crna Gora prvi put dodjeljuje svojim iseljenicima, odnosno organizacijama iseljenika.

“Imajući u vidu dugogodišnji angažman i posvećenost u radu predloženih kandidata na planu jačanja saradnje sa matičnom zemljom, izabrani su sljedeći kandidati: Ljubo Dabović (SR Njemačka) – nagrada za očuvanje državnog identiteta i pripadnosti, Zavičajni klub ‘Bihor’ iz Luksemburga i Udruženje Crnogoraca Novog Sada – nagrada za doprinos u oblasti kulture, Vojislav Kovač (Slovenija) – nagrada za doprinos u oblasti diplomatije i promocije Crne Gore, Bedri Gul (Turska) – nagrada za unaprjeđenje privrednog partnerstva sa Crnom Gorom, Ćazim Džaferović (SAD) – nagrada za dobročinstvo i Ljubomir Radanović (Belgija) – nagrada za doprinos u oblasti sporta”, navodi se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova.

Ministarstvo vanjskih poslova – Uprava za dijasporu uputilo je čestitke svim dobitnicima nagrada koje će uručiti predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na manifestaciji “Dani iseljenika”, koja će 31. jula biti održana u Petnjici, prenosi portalanalitika.me.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Dragan Mitov Đurović, kao i članovi Selim Lika, v.d. generalnog direktora Generalnog direktorata za konzularne poslove Ministarstva vanjskih poslova, Abedin Adžović, predsjednik Gradske opštine Tuzi, Zoran Srzentić, predsjednik Opštine Bar, Olivera Vukadinović, v.d. direktora TVCG, i Vera Kirović, predsjednica NVO “Asocijacija za saradnju sa dijasporom”. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!