Objavljen snimak uništenja ruskog skladišta municije: “Puno pozdrava od HIMARS-a” (VIDEO)

Na snimcima koje su ukrajinske specijalne snage podijelile na Telegramu, vidi se pet kamiona pokraj nekoliko manjih zgrada smještenih uz jezero, a snimak je dovoljno jasan da se čak razaznaje i jedan vojnik koji prebacuje neke stvari iz jednog kamiona u drugi

Ukrajinska vojska je u srijedu objavila video uništenja onoga za što su rekli da je ogromno skladište municije za ruske helikoptere Ka-52 nedaleko Bahmuta, piše Insider, prenosi Jutarnji list. 

Na snimcima koje su ukrajinske specijalne snage podijelile na Telegramu, vidi se pet kamiona pokraj nekoliko manjih zgrada smještenih uz jezero, a snimak je dovoljno jasan da se čak razaznaje i jedan vojnik koji prebacuje neke stvari iz jednog kamiona u drugi.

Za nekoliko sekundi snažna eksplozija razara dva kamiona, a potom slijedi njih još nekoliko. Za nekoliko trenutaka čitavo je područje razoreno.

‘Puno pozdrava od HIMARS-a‘, stoji uz video koji su ukrajinske snage objavile na društvenoj mreži X (nekadašnjem Twitteru).

Ukrajinsko Ministarstvo obrane kazalo je da se udar dogodio u selu Mironivskiju koje se nalazi na granici Luhanske i Donjecke oblasti.

Područje je oko 25 kilometara udaljeno od Bahmuta gdje ukrajinske trupe ostvaruju polagani napredak posljednjih dana, prema izvješćima američkog think tanka Institut za proučavanje rata.

Prema ukrajinskim specijalnim snagama, časnici za izviđanje primijetili su to područje i koordinate proslijedili artiljerijskom timu.

Razoreno mjesto služilo je kao spremište za navođene projektile 9M127 Vikhr koje koriste ruski Ka-50 i Ka-52 helikopteri, stoji u saopstenju ukrajinskog ministarstva, no Insider nije mogao nezavisno potvrditi što se točno ondje nalazilo niti koje su rakete korištene u napadu.

Projektili Vikhr na lasersko navođenje, kad su ispaljeni ih helikoptera, mogu putovati do 8 kilometara i vrlo su učinkoviti protiv teških oklopnjaka.

Helikopter Ka-52, poznat i kao ‘putinov lešinar‘, smatra se jednim od najmoćnijih helikoptera na svijetu. Na početku ukrajinske protuofenzive te su letjelice nanijele veliku štetu ukrajinskim oklopnjacima.

Zbog toga su ti helikopteri postali glavna meta ukrajinskih snaga, a 47. zasebna mehanizovana brigada kaže da ih je skinula čak osam.

Idi na VRH
error: Content is protected !!