Damir Radončić: Srce mi je bilo prepuno kada je Dino zaigrao za Real

“Osjećaj kada ti sin, sa 16 godina, kroči na parket među takve asove kakvi su Bredli, Li, Tomas sa jedne, a Rejes, Ljulj, Kerol i ostali asovi Reala sa druge strane je fantastičan. Riječima je teško opisiv. Igrala se košarka, gledaoci su uživali i to je smisao, to je draž i moć košarke”, zapisao je Damir Radončič

Madrid je ovih dana totalno u znaku košarke. Gostovanje Boston Seltiksa probudilo je sjećanja iz sada već daleke 1988. godine, kada je Real prvi put igrao sa ovim NBA timom, koji je tada predvodio legendarni Leri Bird, dok je za kraljevski klub igrao tadašnje čudo od djeteta, sada pokojni Dražen Petrović. 

Sinoć je u prepunoj Realovoj dvorani ponovo igrao Boston Seltiks i pobijedio domaći tim 111:96, ali za rezultat u stvari niko nije ni mario, jer su utisci fantastične košarke i sjajnih individualnih poteza bili mnogo snažniji i ljepši.

U ulozi specijalnog reportera portala Sportinfo, našao se ponosni otac mladog asa Dina Radončića, Damir, koji takođe nije skrivao svoje oduševljenje i iskrene emocije.

“Prethodno veče bio sam sa prijateljima, među kojima je i Zoran, vlasnik  popularne kafeterije ‘Mimi’ u Madridu, u koju svakodnevno obavezno svraća kompletan košarkaški svijet, zatim trener Reala i nekadašnji igrač i NBA zvijezda Žan Tabak sa suprugom. Sa nama je, kao domaćin te večere, bio i uspješni trener Ivo Simović, koji je novi trener na Hartford Univerzitetu, pa je tim povodom častio, jer ovih dana kreće za Ameriku. Simović je, inače, imao tu čast da radi kao pomoćni trener u NBA šampionu San Antonio Sparsima, pomagao je Imeu Udoki u ljetnjoj NBA ligi, a prije toga, od od 2001. do 2007, bio je trener mlađih kategorija u Crvenoj zvezdi i nakon dolaska u Šapaniju trener i sportski direktor Torelodonosa. Bilo je sjajno, opuštena atmosfera, košarkaške teme i zanimljive priče”, raportirao je za portal sportinfo.rs Damir Radončić, nekadašnji rukometni reprezentativac Jugoslavije.

“Onda je došao taj četvrtak, 8. oktobar, prepuna dvorana u Madridu i još punije moje srce, kao oca i čovjeka koji obožava sport, košarku. Osjećaj kada ti sin, sa 16 godina, kroči na parket među takve asove kakvi su Bredli, Li, Tomas sa jedne, a Rejes, Ljulj, Kerol i ostali asovi Reala sa druge strane je fantastičan. Riječima je teško opisiv. Igrala se košarka, gledaoci su uživali i to je smisao, to je draž i moć košarke”, zapisao je Damir Radončić.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

PODRZITE FOKUS

Sada svojim donacijama možete podržati rad našeg portala. Pomozite da ostane trajno svjedočanstvo o našim iseljenicima i njihovim aktivnostima

This will close in 20 seconds

error: Content is protected !!