Ko bi rekao: Čuvene “kamiondžije” Pavle Vujisić i Čkalja se nijesu podnosili, a evo zašto

“Ja Čkalju nikad nijesam upoznala. Kad malo bolje pogledate Čkalju i Pavla, vidjećete da je to nemoguća fuzija. Čkalja je stopostotni glumac i do krajnjih granica je išao u svojoj glumi. Pavle uopšte nije bio glumac. Znao je da kaže: ‘Ja se samo ponašam’. I istina je – cijelog života se ponašao”, rekla je supruga Pavla Vujisića novinaru Aleksandru Đuričiću u knjizi “Posle fajronta”

Čuveni glumci Miodrag Petrović Čkalja i Pavle Vujisić uveseljavali su brojne generacije kao Jare i Paja u čuvenoj seriji “Kamiondžije”, koja se i danas emituje na nekim televizijama.

Međutim, iako su bili savršen tandem, dvojica glumaca su poslu pristupali potpuno različito, zbog čega je Paja znao da “proključa”.

Čkalja je bio štreber, perfekcionista, koji je znao da pređe nevidljivu liniju između profesionalizma i preglumljavanja. S druge strane, Pavle Vuisić je pripadao drugoj školi glume, čistom naturalizmu. U kadru su djelovali skladno, kao da su scene pripremali u najvećoj ljubavi.

O njihovom odnosu svjedoči Mirjana Vujisić, supruga velikana naše glume Pavla Vuisića.

“Ja Čkalju nikad nijesam upoznala. Kad malo bolje pogledate Čkalju i Pavla, vidjećete da je to nemoguća fuzija. Čkalja je stopostotni glumac i do krajnjih granica je išao u svojoj glumi. Pavle uopšte nije bio glumac. Znao je da kaže: ‘Ja se samo ponašam’. I istina je – cijelog života se ponašao”, rekla je Mirjana novinaru Aleksandru Đuričiću u knjizi “Posle fajronta”, čije navode prenosi portal novi.ba.

“Čkalja je glumio i preglumljivao, a Pavle je zbog toga ključao. Kada je Televizija Beograd desetak godina poslije serije i filma ‘Kamiondžije’ željela da snimi nastavak ‘Kamiondžije opet voze’, nije htio ni da čuje. Prvi put je prihvatio samo da bi se vidjela razlika, da pokaže šta je gluma, ali drugi put nije dolazilo u obzir”, kazala je Vujisić.

Ubjeđivali su ga, ispričala je, godinu dana.

“Kako sam ja u tom trenutku počela da gradim imanje koje se i njemu dopalo, premjerio je plac, izračunao koliko će koštati ograda i tražio honorar od 110.000 dinara. Producenti su poludjeli, jer je maksimalni honorar za glavne glumce iznosio 12.000 i nije postojala zakonska mogućnost da mu daju više. Samo je odmahnuo rukom. Onda su oni pronašli način da naprave video kasete koje će se prodavati gastarbajterima i osigurali mu traženi novac”, kazala je supruga Pavla Vujisića.

Ali, Pavle je imao novi zahtjev.

“Onda i Čkalji mora da se podigne honorar bar na 50 hiljada”.

Tako je snimljen nastavak “Kamiondžija”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!