Sastanak Markovića i Čavušoglua: Crna Gora i Turska imaju snažnu ekonomsku saradnju sa dobrim perspektivama za njeno dalje jačanje

Crna Gora ostvaruje snažan ekonomski rast u posljednje tri godine. Izutetno smo atraktivna investiciona destinacija i nadam se da će turske kompanije biti prisutnije, kao i da će ulaganja usmjeriti na sjever naše države. Raduje me porast trgovinske razmjene i očekujem dalji rast ukupne ekonomske saradnje, kazao je Marković

Foto: GOV.ME

Crna Gora i Turska imaju odlične prijateljske i partnerske odnose, ali i snažnu ekonomsku saradnju sa dobrim perspektivama za njeno dalje jačanje, saopšteno je na sastanku predsjednika Vlade Duška Markovića i ministra vanjskih poslova Turske Mevluta Čavušoglua, koji boravi u zvaničnoj posjeti našoj državi.

„Crna Gora ostvaruje snažan ekonomski rast u posljednje tri godine. Izutetno smo atraktivna investiciona destinacija i nadam se da će turske kompanije biti prisutnije, kao i da će ulaganja usmjeriti na sjever naše države. Raduje me porast trgovinske razmjene i očekujem dalji rast ukupne ekonomske saradnje“, kazao je Marković.

On je ukazao na velika ulaganja u sveukupnu infrastrukturu, a zajednički je konstatovana nova vrijednost koju Crna Gora, njen turizam i ekonomija mogu dobiti valorizacijom aerodroma, za koje su interesovanje iskazale turske kompanije, saopšteno je iz Vlade.

Čavušoglu je istakao da Crna Gora i Turska imaju odlične odnose i saradnju u svim oblastima. Ukazao je i na pomoć koju Turska preko svoje Agencije za međunarodni razvoj i saradnju (TIKA) pruža Crnoj Gori.

Turski šef diplomatije je istakao značaj Crne Gore za mir i stabilnost na Balkanu.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnoj situaciji u regionu i ukazali na značaj postojanja jasne evropske i evroatlantske perspektive za Zapadni Balkan. Savezništvo u NATO je ocijenjeno kvalitetnim, a konstatovano je i da Crna Gora doprinosi ostvarivanju ciljeva Alijanse.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!