Eksplozija u fabrici municije u Mojkovcu, dva radnika zadobila povrede opasne po život, transportuju ih na VMA

Teško su povrijeđeni radnici Maksim Vujičić i Radovan Čobeljić. Direktor Urgentnog centra u Podgorici, dr Nermin Abdić, kazao je novinarima da su radnici zadobili opekotine koje su “životno ugrožavajuće”. Riječ je opekotinama drugog na treći stepen, koje su zahvatile više od 95 odsto tijela

Foto: Printscreen/RTCG

U eksploziji koja se jutros dogodila u fabrici oružja “Tara” u Mojkovcu teško su povrijeđeni radnici Maksim Vujičić i Radovan Čobeljić. Oni su dobili opekotine koje su opasne po život, prenosi rtcg.me.

Čobeljić je prebačen na Vojnomedicinsku akademiju (VMA) u Beogradu, dok će drugi pacijent biti naknadno transportovan u tu instituciju, saopšteno je tom portalu iz Kliničkog centra Crne Gore (KCCG).

Direktor Urgentnog centra u Podgorici, dr Nermin Abdić, kazao je novinarima da su radnici zadobili opekotine koje su “životno ugrožavajuće”.

Riječ je opekotinama drugog na treći stepen, koje su zahvatile više od 95 odsto tijela. Povrijeđeni radnici prvo su primljeni u Opštu bolnicu u Bijelom Polju. Odatle su helikopterom transportovani u KCCG.

“Jutros u 10:50 časova primili smo dva pacijenta, muške osobe srednje životne dobi, sa ozbiljnim povredama zadobijenim u eksploziji. To su opekotine drugog na treći stepen, preko 95 odsto površine tijela. Opektorine su životno ugrožavajuće”, rekao je Abdić.

Šef obezbjeđenja u mojkovačkoj “Tari”, Dejan Pejović, kazao je Televiziji Crne Gore da je do jake eksplozije došlo u pogonu presovanja. Okolnosti nesreće i dalje se istražuju.

Pejović je saopštio da će se menadžment kompanije oglasiti čim bude raspolagao preciznim informacijama o uzrocima nesreće.

Ranije danas, portparol Opšte bolnice u Bijelom Polju Milan Veličković kazao je da su Vujičić i Čobeljić zadobili povrede opasne po život.

Direktorica Opšte bolnice u Bijelom Polju, Biserka Bulatović, kazala je da su povrijeđene radnike zbrinuli jutros u 09:10 časova.

Prema njenim riječima, na raspolaganju su bili svi ljekari Opšte bolnice u Bijelom Polju.

Za sada nema informacija o uzrocima eksplozije.

U eksploziji koja se u “Tari” dogodila u julu 2015. godine poginula je Slobodanka Ćorić, dok je sedam radnika povrijeđeno.

U “Tari” se desila eksplozija i u februaru 2014. godine. Tada je povrijeđena jedna osoba, dok je šest radnika zadobilo povrede u eksploziji koja se dogodila u oktobru 2014. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!