Video: Poslušajte neobjavljenu pjesmu Tošeta Proeskog

“Toše je ostavio mnogo kompozicija iza sebe, koje je otpjevao na nekoliko jezika i koje treba da ugledaju svjetlost dana. Od njegovog bogatog stvaralaštva, ovog puta htjeli smo da predstavimo temu ‘Efta purane ikone’, koja je otpjevana na romskom jeziku za potrebe pank-opere ‘Dom za vešanje’ Emira Kusturice, za koju je realizovan spot sa neobjavljenim snimcima Tošeta Proeskog”, saopšteno je iz fondacije Toše Proeski

Na koncertu “Zvezdano nebo”, koji se tradicionalno održava u Skoplju svake godine uoči godišnjice smrti Tošeta Proeskog, predstavljena je do sada neobjavljena pjesma pokojnog muzičara anđeoskog glasa.

Pjesma “Efta purane ikone” je na romskom jeziku, a bila je namijenjena za potrebe pank-opere “Dom za vešanje” Emira Kusturice.

“Toše je ostavio mnogo kompozicija iza sebe, koje je otpjevao na nekoliko jezika i koje treba da ugledaju svjetlost dana. Od njegovog bogatog stvaralaštva, ovog puta htjeli smo da predstavimo temu ‘Efta purane ikone’, koja je otpjevana na romskom jeziku za potrebe pank-opere ‘Dom za vešanje’ Emira Kusturice, za koju je realizovan spot sa neobjavljenim snimcima Tošeta Proeskog”, navodi Kurir izjave fondacije Toše Proeski, koje su prenijeli makedonski mediji.

Toše Proeski (26) poginuo je 16. oktobra 2007. godine u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Nove Gradiške.

Posted by Jadranka Simic on 9. oktobar 2015

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!