Tigar Amur i jarac Timur “tučom” okončali prijateljstvo (VIDEO)

U novembru prošle godine sibirski predator odbio je da pojede plijen koji su mu donijeli čuvari safari parka u Primorskom, nedaleko od Vladivostoka. Jarac i velika mačka ubrzo su se sprijateljili, a postali su glavna atrakcija na društvenim mrežama, čak su se pojavile i majice sa njihovim likom

Prijateljstvu koje je očaralo mnoge došao je kraj – jarac Timur i tigar Amur posvađali su se i više se “ne druže”.

U novembru prošle godine sibirski predator odbio je da pojede plijen koji su mu donijeli čuvari safari parka u Primorskom, nedaleko od Vladivostoka.

“Jarac se nije plašio tigra i ušao je u njegovo sklonište te legao. Bili smo iznenađeni. Naši tigrovi dobijaju živi plijen dva puta sedmično i Amur vrlo dobro zna kako da ulovi jarca ili zeca. Ali kada je prišao jarcu, stao je i odlučio da ga neće loviti”, rekao je čuvar iz parka.Zbog njegove hrabrosti, jarcu su dali ime Timur što znači čelični.

Jarac i velika mačka ubrzo su se sprijateljili, a postali su glavna atrakcija na društvenim mrežama, čak su se pojavile i majice sa njihovim likom.

Vremenom je, međutim, Timur postajao sve naporniji i počeo je da zamara svog velikog druga.

“Na kraju je tigru dozlogrdilo, ščepao je jarca za vrat i dobro ga je protresao”, izjavio je agenciji Itar Tas direktor parka Dmitri Mezencev.

“Od tada ih držimo u zasebnim kavezima”, dodao je on. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!