Kulturno informativni centar Crne Gore u Luksemburgu i Centar za kulturnu diplomatiju Budva potpisali Memorandum o saradnji

Memorandum definiše zajedničke aktivnosti koje će biti sprovedene u narednom periodu, a među njima su dokumentovanje i publikovanje priča o uspjesima crnogorske dijaspore u Luksemburgu, promocija kulturnih dostignuća crnogorske dijaspore kroz zajedničke projekte, organizacija okruglih stolova i konferencija na teme migracija, integracije i kulturnog identiteta

Memorandum o saradnji između Kulturno informativnog centra Crne Gore u Luksemburgu i Centra za kulturnu diplomatiju Budva potpisan je danas u Budvi.

Memorandum su potpisali Fetija Kalač (Kulturno informativni centar Crne Gore u Luksemburgu) i Ivan Ivanović (Centar za kulturnu diplomatiju Budva).

Memorandum ima za cilj unapređenje saradnje između dvije institucije u oblasti migracija, očuvanja kulturnog identiteta i integracije.

Memorandum definiše zajedničke aktivnosti koje će biti sprovedene u narednom periodu, a među njima su dokumentovanje i publikovanje priča o uspjesima crnogorske dijaspore u Luksemburgu, promocija kulturnih dostignuća crnogorske dijaspore kroz zajedničke projekte, organizacija okruglih stolova i konferencija na teme migracija, integracije i kulturnog identiteta.

Strane su se, kako je saopšteno iz Kulturno informativnog centra Crne Gore u Luksemburgu, obavezale na saradnju zasnovanu na principima partnerstva, transparentnosti i odgovornosti, uz poseban fokus na razmjenu informacija o kulturnim aktivnostima i migracionim politikama.

“Potpisnici su istakli da će posebnu pažnju posvetiti promovisanju kulturne diplomatije i edukaciji članova crnogorske dijaspore o očuvanju identiteta u novim sredinama. Memorandum predstavlja značajan korak u povezivanju crnogorske dijaspore sa matičnom zemljom, kao i u promociji kulturne saradnje na međunarodnom nivou. Strane će nastaviti da zajednički rade na realizaciji dogovorenih aktivnosti u duhu partnerstva i uzajamnog poštovanja”, piše u saopštenju.

Foto: Kulturno informativni centar Crne Gore u Luksemburgu

Idi na VRH
error: Content is protected !!