Bajden od utorka objavljuje imena kandidata za novi kabinet

Bajdenovi saradnici nagovijestili su i da bi ove nedjelje mogao da bude imenovan kandidat za državnog sekretara. Među mogućim kandidatima su bivša savjetnica za nacionalnu bezbjednost Suzan Rajs i dugogodišnji diplomata Entoni Blinken

Džo Bajden (Foto: Printscreen)

Novoizabrani američki predsjednik Džo Bajden će u utorak objaviti imena prvih kandidata za članove kabineta, najavio je budući šef osoblja Bijele kuće Ron Klejn.

“Ako želite da znate o kojim agencijama je riječ i ko će biti na njihovom čelu, moraćete da sačekate da novoizabrani predsjednik to saopšti u utorak”, rekao je Klejn u intervjuu za program televizije ABC, “This Week”, prenosi Glas Amerike.

Bajden je obećao da će njegova administracija biti odraz raznolikosti zemlje. Prošle nedjelje je takođe rekao da je već izabrao sekretara za finansije.

“Donijeli smo tu odluku. Vidjećete da je riječ o osobi koju će prihvatiti svi elementi Demokratske stranke – od progresivaca do umerenih koalicija”, rekao je novoizabrani predsjednik.

Na užem spisku kandidata su bivša šefica Federalnih rezervi Dženet Jelen, aktuelna guvernerka u Federalnim rezervama Lael Brajnard, te Rafael Bostik, predsjednik Federalnih rezervi Atlante.

Bajdenovi saradnici nagovijestili su i da bi ove nedjelje mogao da bude imenovan kandidat za državnog sekretara. Među mogućim kandidatima su bivša savjetnica za nacionalnu bezbjednost Suzan Rajs i dugogodišnji diplomata Entoni Blinken.

Klejn je rekao i da će na dan Bajdenove inauguracije, 20. januara, biti održana “manja verzija tradicionalnih događaja” u svijetlu pandemije koronavirusa. Ceremonija inauguracije i prateći događaji obično privlače ogroman broj ljudi.

“Znamo da ljudi žele da slave. Ima razloga za slavlje. Jednostavno želimo da pronađemo način da to uradimo što je moguće bezbjednije”, kazao je Klejn.

Bajden sastavlja novu administraciju dok aktuelni predsjednik Donald Tramp i dalje odbija da prizna poraz i pokušava da preokrene rezultat izbora iznošenjem neosnovanih optužbi o rasprostranjenoj izbornoj krađi.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!