Izašao roman italijanske spisateljice Aleksandre Skvarte, “Pričaj mi o njemu”

Roman je objavljen dvojezično, na crnogorskom i italijanskom jeziku, i predstavlja rezultat saradnje dvije vodeće organizacije Crnogoraca i prijatelja Crne Gore u Srbiji i Italiji, Udruženja „Krstaš” iz Lovćenca i Udruženja „Kraljica Jelena” iz Peruđe

 

Iz štampe je izašao roman mlade italijanske spisateteljice Aleksandre Skvarte, “Pričaj mi o njemu”.

Objavljen je dvojezično, na crnogorskom i italijanskom jeziku, i predstavlja rezultat saradnje dvije vodeće organizacije Crnogoraca i prijatelja Crne Gore u Srbiji i Italiji, Udruženja „Krstaš” iz Lovćenca i Udruženja „Kraljica Jelena” iz Peruđe, saopšteno je iz Udruženja “Krstaš”.

Izatkana iskrenošću, dubokom emocijom i śećanjem, radnja romana počinje kao priča o jednoj osobi – Stevu Đonoviću, crnogorskom partizanu u Italiji, nemilosrdniku i heroju, ali prerasta svoje uske okvire i pretvara se u hronologiju jedne porodice, njenog usuda i nesrećne sudbine.

Sa italijanskog jezika roman je prevela Sandra Đonović, a priloge sa crnogorskog na italijanski Danijela Đurđević. Urednik izdanja je Nenad Stevović.

Autorka romana, koji je inspirisan istinitim događajima, najavila je prisustvo na planiranim promocijama u Lovćencu, Cetinju i Peruđi.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!