Bolna ispovijest Pazarca kome je sin umro od korone: Dok je Nedžad zapomagao, doktorka me lagala da je zdrav (VIDEO)

Doktorka mi je rekla: “Sin ti je super. Sad sam bila kod njega. Super izgleda, mlad je, nema problema za njega”. Ja ga zovnem i pitam je li dolazila ova doktorica kod tebe, a on kaže da je nije vidio. Rekao je da dobija infuziju, da je padao u nesvijest i da se probudio na podu. Svakog dana je zvao i govorio: “Pomaži, ne mogu dalje”! Da je stigao u Kragujevac možda bi danas bio sa nama… Garantujem da je u Pazaru bio mrtav

Ramiz Pljakić (Foto: Printscreen)

Novopazarac Ramiz Pljakić, čiji je sin Nedžad preminuo od koronavirusa, ogorčen je na ponašanje pojedinih ljekara u toj bolnici i na činjenicu da niko od nadležnih nije došao da testira njegovu porodicu.

Pljakić je za novopazarsku A1 TV ispričao da su u bolnici u Novom Pazaru njegovog sina držali četiri dana, da su tek četvrtog dana odlučili da ga transportuju u Kragujevac, ali da je tada bilo kasno…

Pljakić je ispričao da je rahmetli Nedžad imao temperaturu i povraćao tokom noći.

“Sjutradan poposne sam ga poveo na infektivno odjeljenje. Kad smo ga uveli u hodnik onesvijestio se. Povratili su ga infuzijom i uzeli nalaz za rezultate. Rekli su da će biti gotovi za dva sata, a čekali smo do pola četiri ujutro vani, u kolima. Došao je doktor sa rezultatima i sestra je rekla da idemo na grudno odjeljenje”, ispričao je Pljakić početak agonije.

Pljakić je, kaže, po cio dan bio ispred odjeljenja ne bi li saznao kakvo je Nedžadovo stanje… Drugog dana, oko deset ujutro, kaže, oni koji su čekali da dobiju informacije o zdravstvenom stanju članova porodice obaviješteni su da će ih dobiti oko jedan sat.

“Prođe jedan, dva, tri, dođe deset do 4 i sestra mi reče: ‘Evo je doktorka’. Ona je prošla pored mene i zovnuo sam je. Kaže: ‘Sin ti je super. Sad sam bila kod njega. Super izgleda, mlad je, nema problema za njega’. Ja ga zovnem i pitam je li dolazila doktorica kod tebe, a on kaže da je nije vidio. Rekao je da dobija infuziju, da je padao u nesvijest i da se probudio na podu. Svakog dana je zvao i govorio: ‘Pomaži, ne mogu dalje’! Četvrti dan mi je rekao da dođem, da ne može dalje. Dežurni ljekar kazao je da će da ga transportuju u Kragujevac i da je sve završeno. To je bilo oko 12 sati. Prošla su dva, tri sata, pitao sam šta se dešava, a on kaže: ‘Sad ćemo, bez sjekiracije’”.

Sve to vrijeme njegov sin je samo zapomagao…

“Oko tri su ga pomolili, u kolicima, i sestra je rekla da dođemo kod njega. Čudno mi je bilo da dođemo ako je bolestan. Stigla su kola Hitne pomoći, a vozač ih je upalio i otišao. Našao sam ga ispred Hitne i pitao zašto je pobjegao, a on je slegao ramenima. Rekao sam mu da upali auto i dođe, a on je rekao da to treba da završi anesteziolog. Ubacili su ga u auto. Otišao sam do pumpe, a potom na grudno po sinove stvari, i dok sam išao prema hirurškom odjeljenju vidio sam kola Hitne pomoći. Pomislio sam da još nisu otišli. Počeo sam da se bunim, a rekoše mi: ‘Sad ćemo’. Oko pola osam su krenuli. Mislim da je umro tu. Vidjele su moje sestre da su dvije flaše kiseonika sklonjene”, kaže Pljakić.

Pljakić smatra da polovinu krivice za smrt snose ljekari, a polovinu koronavirus. Kaže da poslije Nedžadove smrti niko nije došao kod njega i članova njegove porodice da ih testira na koronu.

“Da je stigao u Kragujevac možda bi danas bio sa nama… Garantujem da je u Pazaru bio mrtav. Snimali su ga na skeneru i niko mu nije rekao kakav je snimak. Samo mu je neka sestra rekla da nije loš. Ni nama niko nije ništa rekao”, ispričao je nesrećni čovjek.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!