Tragedija u Švajcarskoj: Crnogorac se zakucao “poršeom” u “reno” tolikom silinom da troje ljudi nije imalo šansu da preživi

Darko G, u automobilu marke “porše kajen” bijele boje, približavao se velikom brzinom i prekasno je primijetio da je traka za preticanje zatvorena. Naglo je skrenuo udesno, okrznuo kamion s prikolicom i svom silinom udario u “reno”, koji se nabio u prikolicu kamiona i od siline udara ostao doslovno zgnječen. U unutrašnjosti vozila policiju je dočekao jeziv prizor. Odmah je bilo jasno: ko god da je sjedio u “renou” nije preživio. Olupina je toliko uništena da nisu mogli da razaznaju koliko je osoba unutra

Foto: Printscreen

Ispred sjevernog ulaza u Tunel Becberg kod Efingena (švajcarski kanton Argau) dogodila se teška saobraćajna nesreća, u kojoj su poginule tri osobe. Nesreću je prouzrokovao četrdesetpetogodišnji Crnogorac Darko G. (ime promijenila redakcija “Blika”), koji je navodno pokušao da pobjegne, ali je uhapšen.

Na autoputu A3 kod Efingena (kanton Argau) u srijedu prije podne saobraćaj se odvijao usporeno: traka za preticanje je bila zatvorena zbog radova. Crveni “reno kađar” bio je na kraju kolone vozila.

Darko G, u automobilu marke “porše kajen” bijele boje, približavao se velikom brzinom i prekasno je primijetio da je traka za preticanje zatvorena. Naglo je skrenuo udesno, okrznuo kamion s prikolicom i svom silinom udario u “reno”, koji se nabio u prikolicu kamiona i od siline udara ostao doslovno zgnječen.

U unutrašnjosti vozila policiju je dočekao jeziv prizor. Odmah je bilo jasno: ko god da je sjedio u “renou” nije preživio. Olupina je toliko uništena da nisu mogli da razaznaju koliko je osoba unutra.

Crnogorac je u nesreći zadobio samo oderotine. Neposredno nakon sudara udaljio se sa mjesta nesreće, očigledno u šoku, i pokušao da pobegne.

“Nažalost, bio sam neposredno iza njih. Vozač ‘poršea’ je bio u stanju šoka, to je bilo očigledno. Udaljio se najviše 100 metara od nesreće, a onda stao, nije mi ličilo na pokušaj bjekstva”, rekao je očevidac za “Blik”.

Policija je uhapsila Darka G, koji je nakon toga pregledan u bolnici, a potom i na psihijatriji.

“Kad smo čuli za nesreću, mislili smo da je mrtav. Njegov brat je pokušao da ga posjeti u bolnici, ali ga nisu pustili”, izjavila je njegova rođaka za “Blik”.

“Ne mogu sebi da objasnim kako je mogao da izazove takvu nesreću. On i žena su se prije nekoliko nedjelja razveli. Od tada je potpuno izgubljen”, dodala je ona.

Crnogorac, gipsar po zanimanju, već četiri nedjelje je na bolovanju zbog povrede koljena, prenio je “Blic”.

Olupina crvenog “renoa” transportovana je u radionicu na A3, gdje je vozilo otvorila saobraćajna služba vatrogasne jedinice i izvukla tijela: poginule su tri odrasle osobe iz Bazelbita. Identifikacija još nije okončana.

Protiv vozača “poršea” pokrenuta je krivična istraga.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!