Hanter Bajden proglašen krivim: Lagao o upotrebi droge prilikom kupovine oružja, prijeti mu 25 godina zatvora

Hanter Bajden je optužen za tri krivična djela i šest prekršajnih poreskih prekršaja u Kaliforniji. Sud je naveo da nije platio 1,4 miliona dolara poreza između 2016. i 2019. dok je trošio milione na drogu, skupocjene automobile i druge luksuzne stvari

Savezna porota osudila je Hantera Bajdena, sina predsjednika Amerike, Džoa Bajdena, po sve tri savezne optužbe za posjedovanje oružja.

Ovo je po prvi put da je član uže porodice predsjednika SAD Džoa Bajdena proglašen krivim za zločin tokom očevog mandata, iako su njegovi zločini počinjeni prije početka predsjedničkog mandata Džoa Bajdena.

Hanter Bajden bi se mogao da bude osuđen i do 25 godina zatvora i novčanom kaznom do 750.000 dolara pri izricanju presude, iako će vjerovatno dobiti daleko manje od maksimuma.

Protiv sina aktuelnog predsjednika SAD bile su podignute optužnice zbog pištolja koji je u njegovom posedu bio 11 dana. Bajden je ilegalno kupio “kolt kobra” kalibra 38 u oktobru 2018. godine.

Kupovina je bila nelegalna zato što je Hanter prodavcu dao lažnu izjavu da nije bio korisnik droga iako je tada koristio narkotike. Hanter navodno nikada nije pucao iz tog pištolja, a oružje je na kraju bačeno u smeće kako ne bi bilo povezano sa sinom šefa Bijele kuće, piše “Blic”.

Hanter Bajden je optužen za tri krivična djela i šest prekršajnih poreskih prekršaja u Kaliforniji. Sud je naveo da nije platio 1,4 miliona dolara poreza između 2016. i 2019. dok je trošio milione na drogu, skupocjene automobile i druge luksuzne stvari.

Foto: Hanter Bajden (Screenshot/Forbes Breaking News)

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!