Nikola Jokić MVP NBA lige: Poslušajte šta mu je Šakil O’Nil kazao (VIDEO)

Jokić je dobio 926 glasova. Drugo mjesto je zauzeo košarkaš Oklahome Šaj Gildžes-Aleksander (640), a treće igrač Dalasa Luka Dončić (566). Košarkaš Denvera je ove sezone u regularnom dijelu prosječno postizao 26,4 poena, uz 12,4 skoka i devet asistencija

Košarkaš Denvera, Nikola Jokić najkorisniji je igrač NBA za sezonu 2023/2024, zvanično je potvrdila liga.

Jokić je treći put u posljednje četiri godine osvojio ovo priznanje – MVP je bio 2021. i 2022. godine, dok je prošle sezone proglašen za najkorisnijeg igrača finalne serije.

Jokić je dobio 926 glasova. Drugo mjesto je zauzeo košarkaš Oklahome Šaj Gildžes-Aleksander (640), a treće igrač Dalasa Luka Dončić (566).

Košarkaš Denvera je, prenose “Vijesti”, ove sezone u regularnom dijelu prosječno postizao 26,4 poena, uz 12,4 skoka i devet asistencija.

Osim Jokića, po tri MVP titule su osvajali Mozes Meloun, Leri Bird i Medžik Džonson.

Jednu više imaju Vilt Čemberlen i Lebron Džejms, dok su pet puta najkorisniji igrači bili Bil Rasel i Majkl Džordan.

Karim Abdul Džabar je neprikosnoven sa šest priznanja.

Denver je Jokića birao na draftu sa 41. pozicije 2014. godine. U trenutku kada su Nagetsi birali Jokića na ekranu je išla reklama za „Taco Bell“ tortilje, dok je Jokićevo ime bilo ispisano u donjem dijelu ekrana na grafici.

Denver je ligaški dio takmičenja završio na drugom mjestu na Zapadu sa skorom 57-25, u prvoj rundi plej-ofa je eliminisao Los Anđeles Lejkerse, dok u polufinalu gubi od Minesote 2:0.

Foto: Nikola Jokić (Printscreen)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!