Melissa “Statick” Balić, MMA borkinja porijeklom iz Crne Gore: Podrška moje porodice mi puno znači

Vjerovatno jedina djevojka sa prostora bivše Jugoslavije koja je u SAD započela MMA karijeru, prvo se oprobala u kik boksu. Iza sebe u raznim borilačkim vještinama ima skor od 8 pobjeda i jednog poraza. O njoj danas svjetski mediji pišu kao o MMA borkinji koja se transformiše u ljepoticu kad obuče suknju. Kako se u ovom sportu mogu zaraditi teške i ozbiljne povrede mnogi se čude šta će ovakva djevojka u oktagonu

Melissa “Statick” Balić, MMA borkinja porijeklom iz Crne Gore, pored odličnih nastupa u oktagonu, očarala je javnost i svojom ljepotom.

Vjerovatno jedina djevojka sa prostora bivše Jugoslavije koja je u SAD započela MMA karijeru, prvo se oprobala u kik boksu. Iza sebe u raznim borilačkim vještinama ima skor od 8 pobjeda i jednog poraza.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @flexfightseries

O njoj danas svjetski mediji pišu kao o MMA borkinji koja se transformiše u ljepoticu kad obuče suknju. Kako se u ovom sportu mogu zaraditi teške i ozbiljne povrede mnogi se čude šta će ovakva djevojka u oktagonu.

“Ne volim što meni ističu ljepotu i pitaju me oko povreda lica. Nije fer prema ostalim djevojkama koje se bore jer svako je na svoj način lijep. Za mene nema ružnih djevojaka. Niko ne voli povrede i mi ulazimo u oktagon da bi pobijedile. Jeste malo neobično da se djevojka sa našeg područja bori, ali ja volim ovaj sport i takmičenje”, kazala je za Portal Revije Fokus Melissa.

Ona ističe da ima podršku porodice.

“Kada vidim moje roditelje kako me podržavaju, moje prijatelje i ostale članove porodice, to je veoma ugodan osjećaj u trenutku borbe. Na pobjedu me podstiče osmjeh na licu moga oca”, kazala je svojevremeno Balić, koja trenira u čuvenoj školi Tajgera Šulmana.

Podrška od roditelja – Melissa sa majkom Vasvijom i Ocem Almirom

Njen otac Almir Balić, koji više od tri decenije živi u SAD, za Portal Revije Fokus kaže da je ponosan na Melissu.

“Kada je imala 12 godina poveo sam je na prvi trening. Sport disciplinuje djecu, a upisao sam je i da bi bila spremna na samoodbranu. Mislim da roditelji treba da pomažu djeci da ostvare svoje snove, Melissa voli ovaj sport, tako da smo uz nju. Istakao bih da ona u klubu i trenira buduće borce, kao i da ima poziv od UFC-a”, kaže Almir.

Iako je rođena u Njujorku, Melissa ne zaboravlja zemlju svog porijekla. Sa zastavom Crne Gore ulazi u oktagon i svoje pobjede proslavlja ogrnuta njom.

Idućeg mjeseca će biti njena sljedeća borba u Njujorku, tako da će to biti i prilika da je podržimo.

Sead Hodžić

Idi na VRH
error: Content is protected !!