Kosovo: Usvojen aneks sporazuma o demarkaciji granice

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj rekao je da zajednička izjava otvara put da rješenje o demarkaciji granice usvoji Skupština Kosova, jer omogućava da se isprave sve moguće greške i nepreciznosti u sporazumu Kosova i Crne Gore od 26. avgusta 2015. godine

Vlada Kosova je danas na početku svečane sjednice povodom desete godišnjice proglašenja nezavisnosti Kosova usvojila zajedničku izjavu – aneks sporazuma o demarkaciji granice između Kosova i Crne Gore koji su potpisali predsednici Kosova i Crne Gore, Hašim Tači i Filip Vujanović, piše Portal Analitika.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj rekao je da zajednička izjava otvara put da rješenje o demarkaciji granice usvoji Skupština Kosova, jer omogućava da se isprave sve moguće greške i nepreciznosti u sporazumu Kosova i Crne Gore od 26. avgusta 2015. godine.

Vlada je jednoglasno usvojila aneks sporazuma.

Sjednici Vlade nisu prisustvovali članovi iz Srpske liste.

Tači i Vujanović dogovorili su juče zajedničku izjavu, a Predsjedništvo Skupštine Kosova sinoć je odlučilo da se zakon o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji granične linije razmotri na sjednici koja je zakazana za sjutra u 18 časova.

Predlog aneksa sporazuma su podržale sve stranke zastupljene u Skupštini Kosova sem Samoopredjeljenja.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!