Kupila je kuću u Engleskoj, ne sluteći šta se nalazi u dvorištu: Tokom lockdowna otkrila tajnu (VIDEO)

Na početku su mislili da je riječ o manjem bunkeru. “Bili smo šokirani veličinom bunkera i tunela! Mislili smo da je izgrađen za nekolicinu ljudi, a saznali smo da je mogao da primi čak 200″, ispričala je uzbuđeno Rebecca

Britanki Rebecci Hobson, baš kao i većini nas, bilo je dosadno za vrijeme lockdowna kojeg je izazvala pandemije korona virusa.

Ova 34-godišnjakinja kupila je kuću u Kentu prije više od deset godina, a susjedi su joj sve vrijeme govorili kako “ima nešto u dvorištu”, ali ona nije imala volje ni vremena za istraživanje.

Tek kad je svijet stao odlučila je da krene u akciju. Otkrila je veliko tajno skrovište.

@bexh5

Finding an Air raid shelter in our garden. Part 3 – The video tour. We added the lights to save carrying torches. 😊#airraidshelters #wartime #history #england #coolplaces #fyp This video is exclusively managed by Kennedy News and Media. To license or use in a commercial player please contact news@kennedynews.co.uk.

♬ Good Times – Bruno Boe

“Kad smo se uselili u kuću nismo imali pojma da se tu nalazi tajni bunker. Neki od lokalaca kazali su nam kako bi u našem vrtu moglo biti nešto ‘ostataka od rata’. Shvatili smo gdje je ulaz, ali nismo htjeli ništa da reodumemo. Tek kad je nastupila dosada zbog života pod ključem krenuli smo istraživati. Pronašli smo stare članke iz novina o ovom skrovištu koje su napravili zbog opasnosti od vazdušnih napada. Izgradili su ga za žene i djecu, unutra ima još stvari iz 1940-ih”, priča Rebecca.

Na početku su mislili da je riječ o manjem bunkeru.

“Bili smo šokirani veličinom bunkera i tunela! Mislili smo da je izgrađen za nekolicinu ljudi, a saznali smo da je mogao da primi čak 200”, ispričala je uzbuđeno Rebecca za Mirror.

Rebecca je snimke iz tunela podijelila na TikToku, gdje je prikupila stotine hiljada pregleda, prenosi Radiosarajevo.ba. U bunker su dodali rasvjetu, a ponudili su i lokalnoj školi da povede učenike u “razgledanje istorije”.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!