Žrijeb za EP: Hrvatska i Albanija sa Španijom i Italijom, Srbija u grupi sa Engleskom, Danskom i Slovenijom

Nešto “podnošljivija” grupa E mogla bi da dopadne Bosnu i Hercegovinu, ukoliko prebordi Ukrajince u polufinaleu, te Islanđane ili Izraelce u finalu plej-ofa B Lige nacija – čekaju Belgija, Rumunija i Slovačka

“Zvjezdana” postava u sastavu Đanluiđi Bufon, Angelos Haristeas, Tomaš Rosicki, Brajan Laudrup, Stiv Mekmanaman, Rikardo Kvarežma, Vesli Snajder, Sami Kedira i David Silva odredila je na izvlačenju u Hamburgu sastave grupa za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj ljeta naredne godine.

Euro 2024. održaće se od 14. juna do 14. jula u 10 njemačkih gradova.

Po očekivanju, vrlo interesantan žrijeb, sa teškim i manje težim grupama.

Hrvatska i Albanija žrijebani su u grupu B, a rivali su im “pakleni” – Španija i Italija, aktuelni evropski prvak.

Srbija je u takođe vrlo teškoj grupi C, sa Engleskom, Danskom i Slovenijom. Prvu utakmicu ekipa Dragana Stojkovića odigraće 16. juna protiv Engleske u Gelzenkirhenu, a naredna dva meča igraće u Minhenu – 20. juna sa Slovenijom i 25. juna sa Danskom.

Francuska i Holandija žrijebani su zajedno u grupi D, zajedno sa Austrijom, te pobjednikom plej-ofa A Lige nacija – Poljskom, Velsom, Estonijom ili Finskom.

Nešto “podnošljivija” grupa E mogla bi da dopadne Bosnu i Hercegovinu, ukoliko prebordi Ukrajince u polufinaleu, te Islanđane ili Izraelce u finalu plej-ofa B Lige nacija – čekaju Belgija, Rumunija i Slovačka.

Poznato je da će Evropsko prvenstvo biti otvoreno 14. juna na “Alijanc areni” u Minhenu duelom između Njemačke i Škotske u grupi A, u kojoj su još Mađarska i Švajcarska.

Konačno, u grupi F su Portugal, Turska, Češka i pobjednik plej-ofa C Lige nacija (polufinala su Gruzija – Luksemburg, Grčka – Kazahstan), prenose Vijesti.

Grupa A

Njemačka

Mađarska

Škotska

Švajcarska

Grupa B

Španija

Albanija

Hrvatska

Italija

Grupa C

Engleska

Danska

Slovenija

Srbija

Grupa D

Francuska

Austrija

Holandija

Pobjednik plej-ofa A Lige nacija

Grupa E

Belgija

Rumunija

Slovačka

Pobjednik plej-ofa B Lige nacija

Grupa F

Portugal

Turska

Češka

Pobjednik plej-ofa C Lige nacija

Foto: Sofascore

Idi na VRH
error: Content is protected !!