Dončić na korak od rušenja rekorda NBA lige: Jedno ga dijeli od ugovora vrijednog 360 miliona dolara

Slovenac, ukoliko ostane član Dalas Maveriksa do tada, 2025. godine ostvaruje pravo na petogodišnji ugovor kojim bi zarađivao više od 70 miliona dolara godišnje

Slovenački košarkaš Luka Dončić nadomak je ispunjavanja nekoliko stvari potrebnih kako bi potpisao najveći ugovor u istoriji NBA lige.

Slovenac, ukoliko ostane član Dalas Maveriksa do tada, 2025. godine ostvaruje pravo na petogodišnji ugovor kojim bi zarađivao više od 70 miliona dolara godišnje.

Kako prenose tamošnji mediji, za to mu je potrebno da uđe u najbolju petorku lige peti put zaredom. Njemu je za dobijanje istorijske plate potrebno da ispuni cilj, odnosno da četiri puta uzastopno bude član idealne petorke prije 25. rođendana.

Problem je što je Dončić u ligi samo šest godina, ali ima izuzetaka u svemu.

Pošto nije dovoljno godina u ligi, postavljen mu je drugi cilj, a to je da pet puta zaredom bude u idealnoj petorci NBA lige. Ukoliko mu to pođe za rukom i naredne godine, biće mu dozvoljeno da potpiše najveći ugovor u ligi, prenosi “Avaz”.

S obzirom na konstantni rast „salary capa“, Dončićev ugovor bi trebao iznositi nevjerovatnih 367,5 miliona dolara, a posljednjoj godini ugovora bi zarađivao nevjerovatnih 83 miliona.

Trenutno najveći ugovor pripada Džejlenu Braunu, koji je ovog ljeta potpisao produženje saradnje na pet godina sa Boston Seltiksima, vrijedno 304 miliona dolara.

Foto: Luka Dončić (Printscreen)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!