Ronaldo može odahnuti: Optužili su ga za silovanje, a sada mu moraju isplatiti bogatstvo

Sada je Ronaldo dobio još jednu presudu. Naime, američki sud naredio je advokatskom timu Kathryn Mayorge da mora isplatiti novac za troškove sudskog procesa najplaćenijem sportisti svijeta

Cristiano Ronaldo je prošlog ljeta oslobođen svih optužbi za silovanje koje je podnijela Kathrin Mayorga za događaje iz 2009. godine, a sada će njen advokatski tim morati da mu isplati pravo bogatstvo

Prošlo je pola godine otkako je američki sud odbacio i drugu tužbu uporne Kathrin Mayorga protiv Cristiana Ronalda, nakon što je prva odbačena 2018. godine.

Sada je Ronaldo dobio još jednu presudu. Naime, američki sud naredio je advokatskom timu Kathryn Mayorge da mora isplatiti novac za troškove sudskog procesa najplaćenijem sportisti svijeta.

Sud je ustvrdio da mu je nanešena šteta advokatovim nesmotrenim ponašanjem u dugotrajnom slučaju. Ronaldo će od advokatice Leslie Stovall dobiti 335.000 dolara, piše Klix.ba.

Okružna sutkinja Jennifer Dorsey u dokumentu na 18 strana navodi da je Ronaldo bespotrebno snosio većinu naknada i troškova u ovoj parnici i da mu je nanesena nenadoknadiva šteta.

Kathryn i Ronaldo upoznali su se u jednom noćnom klubu u Las Vegasu 2009. godine, a onda su, prema sopstvenim navodima, završili u hotelskoj sobi. Tada je Kathryn izjavila da je Ronaldo silovao, ali se par nagodio kako slučaj ne bi išao na sud.

Međutim, nakon osam godina Kathryn je odlučila da tuži Ronalda riječima da je bila “mentalno nestabilna” kada je prihvatila novac da slučaj ne ide na sud pa mu je tražila 64 miliona dolara. Sud je donio odluku u korist Ronalda.

Foto: Printscreen

Idi na VRH
error: Content is protected !!