Kod Buče otkrivena nova masovna grobnica: Civili mučeni i ubijeni, vezali im ruke i noge

“Rusi su ovde mučili sedmoro civila, a zatim su ih kukavički pogubili metkom u glavu”, napisao je šef kijevske policije Andrij Nebitov na Facebooku

Sedam tijela pronađeno je u novoj grobnici blizu Buče, gdje su, nakon povlačenja ruske vojske iz Kijeva krajem marta, otkriveni leševi brojnih civila, objavila je kijevska policija.

“Rusi su ovde mučili sedmoro civila, a zatim su ih kukavički pogubili metkom u glavu”, napisao je šef kijevske policije Andrij Nebitov na Facebooku dodavši da je “nekoliko žrtava imalo zavezane ruke i vezana koljena”.

“Ova grobnica otkrivena je danas na mjestu na kom su bili stacionirani ruski vojnici, blizu sela Mirotske, 10 kilometara sjeverozapadno od Buče i 35 kilometara od Kijeva”, dodao je Nebitov kazavši i da se “sada radi na identifikaciji žrtava”.

Nakon odlaska ruskih vojnika iz kijevske regije, gdje su otkrivena tijela više stotina ukrajinskih civila, Buča je postala simbol ruskih ratnih zločina. Moskva je u više navrata odbacila ove optužbe, kazavši da je riječ o “falsifikovanju” informacija i tvrdeći da su zločine organizovali Ukrajinci uz podršku zapada, piše Index.hr.

Kijevska policija je podsjetila da su krajem aprila u jami u selu Mirotska otkrivena izmasakrirana tijela trojice striječjanih muškaraca s povezom na očima.

Foto: Buča (Printscreen)

Idi na VRH
error: Content is protected !!