Preminuo fudbaler Đanluka Vijali

Gardijan podsjeća da je prije nekoliko nedjelja saopšteno da se Vijali povlači sa mjesta šefa delegacije italijanskog nacionalnog tima, kako bi se usredsrijedio na liječenje raka pankreasa

Bivši italijanski fudbaler Đanluka Vijali preminuo je u 59. godini, od posljedica raka pankreasa, prenose britanski mediji.

Vijali je započeo svoju karijeru u Kremonezeu, klubu iz svog rodnog grada, prije nego što je otišao u Seriju A gdje je igrao za Sampdoriju i Juventus. Igračku karijeru završio je u londonskom Čelsiju prije nego što je otišao trenerske vode, podsjeća Gardijan.

Vijali je postigao 16 golova u 59 nastupa za Italiju, a bio je u timu Azura na svjetskim prvenstvima 1986. i 1990. godine.

Gardijan podsjeća da je prije nekoliko nedjelja saopšteno da se Vijali povlači sa mjesta šefa delegacije italijanskog nacionalnog tima, kako bi se usredsrijedio na liječenje raka pankreasa.

Vijali se nadao da će nastaviti sa radom u reprezentaciji, gdje je sarađivao sa selektorom Robertom Mačnčinijem, svojim saigračem iz Sampdorije.

U novembru 2018. objavio je da je bio podvrnut radioterapiji i hemioterapiji, nakon što mu je prethodne godine dijagnostikovan rak, prenosi N1.

U aprilu 2020. je saopšteno da je pobijedio bolest, ali mu se kancer vratio u decembru 2021.

Foto: Printscreen

Idi na VRH
error: Content is protected !!