Izgledali su kao savršena porodica, a onda se desio horor: Otkriven moguć motiv za zločin koji je šokirao Ameriku

“Istražitelji su utvrdili da je 42-godišnji Majkl Hejt, Taušin muž, otvorio vatru na nju, njenu majku Gejl Erl i njihovu djecu, tri djevojčice i dva dječaka u uzrastu od 4 do 17 godina. Zatim je okrenuo pištolj ka sebi”, rekao je menadžer grada Inoka Rob Dotson tokom konferencije za novinare koja je prenošena na Facebooku

Zvaničnici u malom gradu u Juti se bore da shvate smrt osam članova porodice u njihovoj zajednici.

Troje odraslih i petoro djece pronađeni su mrtvi u svom domu u gradu Inok u srijedu uveče nakon što je neko od policije zatražio da provjeri šta se dešava, jer se 40-godišnja Tauša Hejt nije pojavila na jutarnjem sastanku.

“Istražitelji su utvrdili da je 42-godišnji Majkl Hejt, Taušin muž, otvorio vatru na nju, njenu majku Gejl Erl i njihovu djecu, tri djevojčice i dva dječaka u uzrastu od 4 do 17 godina. Zatim je okrenuo pištolj ka sebi”, rekao je menadžer grada Inoka Rob Dotson tokom konferencije za novinare koja je prenošena na Facebooku.

Dotson je rekao da će biti obavljene autopsije i da su obaviješteni najbliži rođaci.

Majkl i Tauša Hejt (Foto: Facebook)

Porodica je bila dobro poznata u gradu Inoku i bila je aktivna u mormonskoj zajednici.

Na Facebook nalogu Tauše mogu se videti idilične fotografije ove porodice.

Dvije nedjelje prije pucnjave, Tauša je podnela zahtev za razvod, ali je gradonačelnik Inoka Džefri Česnat rekao da je prerano da istražitelji utvrde da li je to bio motiv ubistava.

Šef policije Inoka Džekson Ejms rekao je da je policijska uprava bila upoznata sa porodicom nakon što su ih istražili prije nekoliko godina. Ejms je odbio da otkrije detalje onoga što se tada dogodilo, piše Pipl.

“Ne dešava se prečesto ovako nešto u našem komšiluku. Zapravo, Hejtovi su bili moji komšije. Najmlađa djeca su se igrala u mom dvorištu sa mojim sinovima. Ovo je ogroman udarac za mnoge, mnoge porodice koje su provele mnogo, mnogo noći sa ovim ljudima”, rekao je Česnat.

Česnat je rekao da istražitelji nisu bili spremni da objave ko je tražio od policije da provjeri porodicu. On nije mogao da kaže koliko dugo je porodica bila mrtva, ali svjedoci se prisjećaju da su vidjeli Taušu i njenu majku na crkvenoj svečanosti noć pre nego što su pronađene mrtve.

Taušin advokat za razvod Džejms Park rekao je da nije izrazila bojazan da bi njen muž mogao da je povrijedi, navodi Asošiejted pres. On je agenciji rekao da se sastao sa njom dva puta, poslednji put u utorak.

Njih dvoje su se vjenčali 2003. Ona je bila iz Overtona u Nevadi, dva sata južno od Sidar Sitija, gdje je Majkl odrastao, prenio je AP.

Foks Solt Lejk Siti izvještava da je Majkl nedavno napustio posao u osiguravajućem društvu.

Inok je opisan kao ruralno područje.

“Ali, treba da shvatite da je Inok dom mnogih mladih profesionalaca i njihovih porodica“, rekao je Česnat.

Incident je izazvao mnogo emocija kod ljudi u gradu, pa i onih koji su prvi odgovorili, koji su pronašli porodicu, rekao je Dotson.

“Ne znamo zašto se to dogodilo. Vjerovatno niko neće znati šta je prolazilo kroz umove ovih pojedinaca. Međutim, znamo da su oni bili naši prijatelji, bili su naše komšije i voljeli smo ih”, rekao je, prenosi “Blic”.

“Tauša je bila najljubaznija i najvelikodušnija osoba i nikada nije rekla ništa loše ni o kome. Dala bi košulju sa svojih leđa za bilo koga i neumorno je služila ljudima”, rekla je Tina Braun, prijateljica porodice.

Glavna fotografija: Porodica Hejt (Facebook)

Idi na VRH
error: Content is protected !!