Argentina zakazala polufinale sa Hrvatskom, Martines heroj

Nakon 120 minuta igre bilo je 2:2. U penal-ruletu blistao je golman Emilijano Martines koji je odbranio dva penala i trasirao put “gaučosima” do pobjede

Fudbaleri Argentine plasirali su se u polufinale Svjetskog prvenstva , pošto su u četvrtfinalu savladali Holandiju nakon penala 4:3. Nakon 120 minuta igre bilo je 2:2. U penal-ruletu blistao je golman Emilijano Martines koji je odbranio dva penala i trasirao put “gaučosima” do pobjede.

Argentina će za plasman u finale igrati sa Hrvatskom, koja je ranije danas eliminisala Brazil, takođe, nakon penala.

Argentina je umalo od gotovog napravila veresiju jer je do samog finiša vodila 2:0.

Povela je u 35. minutu golom Moline, nakon genijalnog pasa Mesija. To je bio rezultat prvog dijela, da bi Argentina u drugom poluvremenu kontrolisala dešavanja na terenu. Kada je Mesi iz penala duplirao prednost činilo se da je meč riješen.

Međutim, tada je na scenu stupio rezervista Vergorst. On je prvo glavom u 83. minutu smanjio, a onda u 101. minutu, nakon paca Kopmajnersa iz slobodnog udarca, odveo meč u produžetke, piše portal RTCG.

U dodatnih 30 minuta Argentina je bila bolja, imala nekoliko prilika, Fernades je pogodio stativu, da bi “gaučosi” sve naplatili u penal-ruletu.

Martines je odbranio prva dva penala, Fernades je propustio šansu da riješi sve u četvrtoj seriji, ali nije Lautaro u posljednjoj…

Foto: Printscreen

Idi na VRH
error: Content is protected !!