Nejmar je uzalud govorio: Da su ga saigrači poslušali, Brazil bi izbacio Hrvatsku (VIDEO)

Kako je prenio brazilski novinar Marcio Spimpolo, Nejmar je saigračima u napadu govorio “Nema potrebe da idete gore, 1:0 je i ima još pet minuta do kraja”. Saigrači ga nisu poslušali, a ubrzo je uslijedila kontra Hrvatske i gol Brune Petkovića…

Fudbaleri Brazila su eliminisani sa Svjetskog prvenstva u Kataru nakon što ih je nakon boljeg izvođenja penala pobijedila selekcija Hrvatske (2:1). “Karioke” su u Katar stigle kao najveći favoriti za osvajanje Mundijala, ali se kući vraćaju razočarani.

Imali su Brazilci vođtvo, sve u svojim rukama, a onda su neshvatljivo pogriješili i primili gol u 117. minuti. Da su kojim slučajem poslušali Nejmara (Neymar) prošli bi Hrvatsku i sada bi razmišljali o polufinalnoj utakmici protiv Argentine.

Naime, Nejmar je govorio igračima da ne žure, da ne idu previše u napad jer ima pet minuta do kraja i da oni imaju sve u svojim rukama. Kako je prenio brazilski novinar Marcio Spimpolo, Nejmar je saigračima u napadu govorio “Nema potrebe da idete gore, 1:0 je i ima još pet minuta do kraja”. Saigrači ga nisu poslušali, a ubrzo je uslijedila kontra Hrvatske i gol Brune Petkovića.

Brazilci su pokušali doći do gola, ali su ih “Vatreni šokirali”. I kada se pogleda snimak kod gola Hrvatske vidi se da je Nejmar bio u pravu. Čak šestorica Brazilaca su ostala na polovinii Hrvatske dok su Oršić, Petković i društvo išli u kontru, prenosi Avaz.

Idi na VRH
error: Content is protected !!