Potpredsjednik DPS-a tvrdi da je dobio prijetnje smrću: Nećemo zemlju prepustiti nasilnicima bilo koje vrste

“Društvo, u svakom segmentu – od institucija do učesnika interakcija na društvenim mrežama, treba i moraju da ukazuju na štetnost, na opasnost od ovakvog ponašanja. Ko god da je nasilnik i ko god da je žrtva. Ovo, kao i ostale vrste nasilja, ne smije se tolerisati i pothranjivati. Žrtve ovog, kao i svakog drugog nasilja, ne smiju ostajati usamljene i prepuštene same sebi. Kao ljekar i kao političar pozivam sve aktere u društvu da budu aktivni kako bi se suzbio ovaj izuzetno štetan trend, kako bi se žrtve osnažile, a crnogorsko društvo iskoračilo iz zone socio patologije”, ističe Eraković

Potpredsjednik Demokratske partije socijalista, Jevto Eraković, tvrdi da je dobio prijetnje smrću.

Namastiće kolac i za tebe…”

Tim riječima završava prijeteći odgovor na tvit koji sam objavio dan nakon trećeg protesta “Ima nas”. Prije toga autor spominje i slučajno opaljen metak u sljepoočnicu, navodi potpredsjednik Demokratske partije socijalista”, Jevto Eraković.

“Moj tvit odnosio se na salvu uvreda i prijetnji kojima su danima i sedmicama izloženi učesnici i organizatori protesta. Prekopirao sam, onako kako je i napisan, na ćirilici, dio uvoda u tekst jednog od domaćih radikalnih proruskih portala sa adresom na Kubi (zvuči moguće čudno, ali je upravo ovako apsurdno). U tom tekstu označavaju nas kao montenegrinske švercere, udbaše i fašiste”, navodi Eraković.

Eraković ističe da želi da skrene pažnju na to kako satanizuju, kako vrijeđaju i kako prijete anonimnim ljudima, kao i onima koji javno istupaju braneći ideju građanske, sekularne, antifašističke, evropske, samostalne i demokratske Crne Gore.

“Kako jača pokret “Ima nas”, tako, zakonomjerno, rastu i prijetnje i uvrede koje postaju sve zloslutnije i sve monstruoznije. To je neprihvaljivo. Na ovakav trend ne smiju se zatvarati oči i uši. Ne smije se ostati nezainteresovan ili nijem na toliku lavinu najgoreg rječnika i ponašanja”, navodi Eraković. 

Prijetnje se, dodaje, moraju prijavljivati, potom bez odlaganja treba da budu procesuirane.

“Društvo, u svakom segmentu – od institucija do učesnika interakcija na društvenim mrežama, treba i moraju da ukazuju na štetnost, na opasnost od ovakvog ponašanja. Ko god da je nasilnik i ko god da je žrtva. Ovo, kao i ostale vrste nasilja, ne smije se tolerisati i pothranjivati. Žrtve ovog, kao i svakog drugog nasilja, ne smiju ostajati usamljene i prepuštene same sebi. Kao ljekar i kao političar pozivam sve aktere u društvu da budu aktivni kako bi se suzbio ovaj izuzetno štetan trend, kako bi se žrtve osnažile, a crnogorsko društvo iskoračilo iz zone socio patologije”, ističe Eraković, prenosi Portal Analitika.

Sve koji jesu ili žele da postanu dio pokreta “Ima nas” poziva da se pridruže u borbi za bolje društvo.

“Našu zemlju nećemo prepustiti nasilnicima bilo koje vrste. Pred nama je jasan cilj – da se izborimo za slobodnu, stabilnu, evropsku i zdravu Crnu Goru u kojoj ljudi neće strahovati zbog toga što jesu. Pokret svjesnih, časnih i hrabrih građana i građanki raste. Činjenica smo koja remeti plan o tome da su Crna Gora i njena samostojnost lak plijen. Ne samo da nas ima, nego nas je sve više. I nezaustavljivi smo”, zaključio je Eraković.

Foto: Jevto Eraković (DPS)

Idi na VRH
error: Content is protected !!