Osumnjičeni za ubistvo trudnice u bjekstvu, Šalja: Niko od ljekara nije preduzeo nikakvu mjeru da bi bebi spasao život

“Sud je kriv za nadzor nad sprovođenjem svoje odluke o zaštiti koju je izrekao žrtvi. Centar za socijalni rad u Lipljanu je totalna propast. Ostavka ministra unutrašnjih poslova, holivudskog glumca, Dželjalja Svečlja, ostavka ministarke pravde koja je ‘narcisoidna’, Ministarstvo finansija, rada i transfera (bivše Ministarstvo rada i socijalnog staranja) – nemamo ništa od tog ‘računovođe’, na čelu Ministarstva zdravlja nemamo nikog ili imamo premijera koji se vodi kao ‘vođa’ ovog resora”, rekao je Šalja

Osumnjičeni za ubistvo trudnice sinoć u dvorištu Ginekološke klinike u Prištini i dalje je u bjekstvu, potvrdio je tužilac Iljaz Bećiri, prenosi Koha.

Tragičan slučaj šokirao je juče javnost. Sumnja se da je 35-godišnju trudnicu ubio suprug, sa kojim je bila u procesu razvoda.

Žrtva, koja je na klinici čekala termin porođaja je izašla da nešto kupi kada je na nju pucao osumnjičeni. Tijelo nastradale je ležalo dva sata na mestu događaja.

Tužilac Iljaz Bećiri je rekao da se osumnjičeni tereti za još nekoliko slučajeva nasilja u porodici. Ubijena trudnica je imala nalog za zaštitu Osnovnog suda u Uroševcu koji je zabranio osumnjičenom da priđe žrtvi.

“Policija je, u koordinaciji sa državnim tužiocem, pokrenula istragu i nastavlja sa preduzimanjem svih istražnih radnji u cilju potpunog rasvjetljavanja događaja“, rekla je portparolka policije Fljora Ahmeti.

Bilo je brojnih reakcija povodom ovog slučaja, a za danas u 16 sati je najavljen protest u Prištini.

Stručnjak za bezbjednost Drizan Šalja kaže da su u slučaju sinoćnjeg ubistva trudnice zakazala četiri ministarstva i da se sistem na Kosovu urušava. Šalja je na Facebooku naveo da zdravstveni sistem Kosova “ide u ambis”.

“Sat i po vremena je žena ležala i niko od ljekara nije preduzeo nikakvu mjeru da bi bebi spasao život! Značim sistem na Kosovu propada”, rekao je Šalja.

On je dodao da su institucije ozbiljno zakazale u slučaju koji je doveo do ovog ubistva.

Sud je kriv za nadzor nad sprovođenjem svoje odluke o zaštiti koju je izrekao žrtvi. Centar za socijalni rad u Lipljanu je totalna propast. Ostavka ministra unutrašnjih poslova, holivudskog glumca, Dželjalja Svečlja, ostavka ministarke pravde koja je ‘narcisoidna’, Ministarstvo finansija, rada i transfera (bivše Ministarstvo rada i socijalnog staranja) – nemamo ništa od tog ‘računovođe’, na čelu Ministarstva zdravlja nemamo nikog ili imamo premijera koji se vodi kao ‘vođa’ ovog resora”, rekao je Šalja.

Dodao je da su to četiri ministarstva koja su politički propala, piše “Kurir”.

Foto: Ilustracija (Printscreen)

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!