Dodik sanja novu Srbiju: Doživjeću ujedinjenje RS sa Srbijom i srpsku Crnu Goru

Izrazivši želju za ujedinjenje Republike Srpske sa Srbijom i četiri opštine Kosova, Dodik je otkrio da se pomirio sa nezavišnošću bivše srpske pokrajine, ali je istovremeno izjavom o Crnoj Gori dokazao da će se Crna Gora naći na udaru ekstremista koji se ne mire s njenom nezavišnošću

Predsjednik RS Milorad Dodik, u božićnom intervjuu za beogradski list “Kurir” kaže kako postoji sjajna ideja da se RS izdvoji i napravi zajednicu sa Srbijom, i to zajedno sa četiri opštine Kosova.

Uz to ide i vraćanje dominantno srpskog predznaka Crnoj Gori.

Kako prenosi portal Antena M, govoreći o BiH, Dodik ocjenjuje da je to neodrživa zemlja.

“Ona više nije ni jadna, nikakva, već je neodrživa. Tamo ne prolaze dobro ni Srbi, ni Hrvati, a ni sami Bošnjaci. Srbi i RS će bez oklijevanja uspostaviti sve svoje zahtjeve koji joj pripadaju u skladu s Dejtonskim sporazumom”.

Na pitanje najavljuje li to neku ofanzivu u 2017., Dodik odgovara potvrdno i precizira kako planira “političku ofanzivu, koja podrazumeva uvažavanje realnosti. Sigurno ćemo raditi na novom pozicioniranju RS i na unutrašnjem i na globalnom planu. Ako ne bude razumevanja za dogovor u BiH, mi nemamo razloga da ostajemo u njoj”.

Predsjednik RS ne krije šta je državni okvir kojem strijemi.

“Evo, postoji jedna sjajna ideja o kojoj smo nedavno mogli da čitamo, a to je da se RS izdvoji i napravi zajednicu sa Srbijom, i to zajedno sa četiri opštine Kosova. Uz to ide i vraćanje dominantno srpskog predznaka Crnoj Gori. To sve bi nam dalo dugoročno rješenje za stabilnost Balkana”.

Dodik ne vjeruje da će kao funkcioner dočekati novu mapu Balkana, ali smatra da će doživjeti njenu realizaciju.

Podsjetimo, predsjednik Nove srpske demokratije i lider Demokratskog fronta Crne Gore Andrija Mandić čestitao je Dan Republike Srpske predsjedniku RS Miloradu Dodiku i građanima, i istakao da je “borba za opstanak i odbranu Republike Srpske sveta obaveza svakog Srbina”. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!