Nije se vratio u Afriku: Mućjak rode Perko i na -20 u Beranama čeka svoju dragu

“Uz veliku pomoć braće Mića i Rada Mićovića danas sam došao do ekskluzivnih fotografija koje priči o beranskim Bijelim rodama daju jednu novu dimenziju. Mužjak beranske Bijele rode koji je čitavo ljeto proveo čekajući svoju ženku u njihovom gnijezdu u Polimskoj ulici, nije se ovog avgusta ni vratio u Afriku. Odlučio je da ostane u Beranama i nastavi čekanje… Kako izdržava ove vremenske (ne)prilike i temperature koje ovih dana (i noći) padaju čak i do -20, to samo on zna. Ali, nada poslednja umire…”, napisao je Softić na svom Fejsbuk profilu

Adem Ado Softić, koji sa bezgraničnim strpljenjem i ljubavlju prati rode i pravi fotografije od 2012. godine, kada su se doselile u Berane, danas je na svom Fejsbuk profilu objavio fotografije mućjaka rode, Perka koji i na -20 čeka svoju dragu.

Podsjetimo, na proljeće prošle godine Perko je stigao u Polimsku ulicu u Beranama da popravi gnijezdo i dočeka svoju ljubav Perku. Nažalost, njegova ljubljena iz Afrike, gdje im je prirodno stanište preko zime. nije došla.

“Uz veliku pomoć braće Mića i Rada Mićovića danas sam došao do ekskluzivnih fotografija koje priči o beranskim Bijelim rodama daju jednu novu dimenziju… Mužjak beranske Bijele rode koji je čitavo ljeto proveo čekajući svoju ženku u njihovom gnijezdu u Polimskoj ulici, nije se ovog avgusta ni vratio u Afriku. Odlučio je da ostane u Beranama i nastavi čekanje… Kako izdržava ove vremenske (ne)prilike i temperature koje ovih dana (i noći) padaju čak i do -20, to samo on zna. Ali, nada poslednja umire…”, napisao je Softić na svom Fejsbuk profilu.

Vezane vijesti:

Rodac Perko u Beranama skoro dva mjeseca uzalud čeka svoju dragu: Perka se najvjerovatnije nikada neće vratiti

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!