Pjanić za DAZN otvoreno govorio o meču sa Rusijom, Džeku, Barseloni…

“Zvao me sportski direktor reprezenzacije, Misimović, i rekao mi da postoji mogućnost da se odigra ta utakmica sa Rusijom. Ja sam mu rekao da u ovom trenutku nema nikakvog smisla igrati sa njima, jer ih je FIFA isključila, jer ih je UEFA, isključila. Ta utakmica nema nikakvu pozitivnu stranu, ni za nas, a i u svijetu bi to jako negativno odjeknulo. Lično nemam ništa protiv ruskih fudbalera, ali ako su bukvalno svi odlučili da neće igrati sa Rusijom, i mi moramo biti solidarni i odbiti. Ja jednostavno ne mogu igrati takav meč”, rekao je Pjanić

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić govorio je za italijanski DAZN, u emisiji “Supertele”, o brojnim sportskim temama, ali utakmica sa Rusijom, saigrač Edin Džeko i vrijeme u Barseloni bili su glavne teme razgovora.

Italijanske kolege zanimao je razlog što je prvi Rusiji rekao “ne”, a Mire je otkrio i ko ga je pitao za mišljenje o tom meču.

“Zvao me sportski direktor reprezenzacije, Misimović, i rekao mi da postoji mogućnost da se odigra ta utakmica sa Rusijom. Ja sam mu rekao da u ovom trenutku nema nikakvog smisla igrati sa njima, jer ih je FIFA isključila, jer ih je UEFA, isključila. Zašto baš mi? Zašto ne neka druga reprezentacija? Cijeli svijet na neki način ispašta zbog tog rata, zašto mi moramo biti prvi koji će sa njima igrati prijateljsku utakmicu? Ta utakmica nema nikakvu pozitivnu stranu, ni za nas, a i u svijetu bi to jako negativno odjeknulo. Lično nemam ništa protiv ruskih fudbalera, ali ako su bukvalno svi odlučili da neće igrati sa Rusijom, i mi moramo biti solidarni i odbiti. Ja jednostavno ne mogu igrati takav meč”, rekao je Pjanić.

Italijane je zanimao i odnos koji Pjanić ima sa Edinom Džekom, koji nastupa za Inter i koji i dalje može biti bitan faktor u redovima Neroazzurra.

“Edin je veoma bitan igrač u svakoj ekipi. Ali bolje je za tim ukoliko Edin počinje svaku utakmicu u prvih 11. Nikome nije lako ulaziti s klupe, a pogotovo za igrača njegovog pedigrea. Edin ima potrebu da igra, trebaju mu minuti, a on onda ekipu nagradi tako što će napraviti razliku. To što nije nije starter kada je Lukaku zdrav za njega je možda neobično, osim sada kada je Lukaku povrijeđen, on i dalje igra, ali imati ga u ekipi je uvijek dobro. Edin je svoje golove uvijek postizao, gdje god da je igrao. Prema tome, svi znaju da se radi o dosljednom igraču, koji zabija u kontinuitetu, i ponavljam, mnogo bi bolje bio iskorišten kada bi uvijek bio starter”, kaže Pjanić.

Govorio je Mire i o proteklom periodu u Barseloni, i to nešto otvorenije nego ranije.

“Mislio sam da je moje vrijeme u Italiji isteklo, jer sam se osjećao da želim nešto više i da iskoristim svoje šanse na “mercatu”. Barsa me željela i dvije sezone ranije, ali Juventus je tada odbio ponudu. Dvije godine kasnije došli su ponovo, a ja sam pomislio kako je pravo vrijeme za neku promjenu, za novo iskustvo”, kaže Pjanić, koji je potom izjavio da je ostao iznenađen u kakvom je haosu zatekao katalonski klub.

“Nisam mislio da će biti tako. Morali ste biti tamo da shvatite u kakvom je stanju bio taj klub prije dvije godine, kada sam tamo stigao. Taj trenutak je bio veoma komplikovan i nikada od takvog kluba ne bih očekivao da mogu biti u tako lošoj situaciji”, zaključio je Pjanić.

Bosanskohercegovački reprezentativac trenutno je član emiratskog Sharjah FC-a, sa kojim je nedavno debitovao, a na debiju upisao i pogodak iz jedanaesterca. Uskoro će biti i u Bosni i Hercegovini na pripremama za utakmicu protiv reprezentacije Crne Gore u Ligi nacija.

Foto: Miralem Pjanić (Printscreen)

Idi na VRH
error: Content is protected !!