Ističe vrijeme: Stranke u Crnoj Gori imaju još jednu šansu za dogovor o Vladi

Predstavnici stranaka pobjednica avgustovskih izbora 2020. do sada su održali četiri sastanka, sve na inicijativu jednog od lidera DF i predsednika Nove srpske demokratije, Andrije Mandića. Ni nakon četvrtog, održanog sinoć, dogovora o budućem premijeru nema, a Mandić je najavio da će na još jedan sastanak pozvati lidere stranaka stare većine

Predstavnici stranaka pobjednica na izborima iz avgusta 2020. imaju šansu da se o formiranje nove vlade dogovore do 19. septembra, kada ističe rok da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović predloži mandatara, nakon što je 19. avgusta u parlamentu izglasano nepovjerenje aktuelnoj vladi Dritana Abazovića.

Predstavnici stranaka pobjednica avgustovskih izbora 2020. do sada su održali četiri sastanka, sve na inicijativu jednog od lidera DF i predsednika Nove srpske demokratije, Andrije Mandića.

Ni nakon četvrtog, održanog sinoć, dogovora o budućem premijeru nema, a Mandić je najavio da će na još jedan sastanak pozvati lidere stranaka stare većine.

Mandić je rekao i da je Đukanović za četvrtak zakazao konsultacije o novom mandataru.

Premijer u tehničkom mandatu Abazović, kako saznaje portal podgoričkog Dana, prisustvovaće najavljenom sastanku stranaka stare parlmantarne većine, koji će, kako se navodi, najvjerovatnije biti održan sutra.

Abazović je navodno najavio da će nakon danasnjeg sastanka sa radnicima Željezare Nikšić saopštiti da je spreman na ustupke i da će, najvjerovatnije, odustati od kandidature za mandatara nove vlade, potvrđeno je portalu Dan iz više izvora, prenosi “Blic”.

Ako Abazović odustane od premijerske funkcije i s obzirom na to da je Mandić saopštio da je spreman da se povuče, kao i da su Demokrate saopštile da nisu zainteresovane za tu poziciju, to bi strankama stare većine omogućilo da održi još jedan krug dogovora o formiranju nove vlade.

Foto: Printscreen

Idi na VRH

error: Content is protected !!