Stopama Edina Džeka: Napadač iz Plava došao kod Nika Kovača, pratili su ga Mančester siti i Juventus

“Zadovoljni smo što smo ubijedili Dženana da prihvati naš put i filozofiju. On ima mnogo kvaliteta koji su potrebni za Bundesligu. Ima dobru tehniku, čita igru, daje golove, ali je i timski igrač. Sada je na nama da ga postepeno uvodimo u zahtjeve Bundeslige i damo mu vremena da se razvija na najvećem nivou”, kazao je sportski direktor Volfsburga Marsel Šefer

“Njemački Crnogorac”, kako Dženana Pejčinovića zovu njemački mediji, novi je igrač Volfsburga gdje je došao na insistiranje novog trenera Nika Kovača.

Pejčinović ima 17 godina, prije dvije i po godine je nosio dres pionirske reprezentacije Crne Gore, a sada je velika nada njemačkog fudbala, napadač kome se predviđa velika budućnost.

Bio je kadetski reprezentativac Njemačke, zablistao je nedavno na Evropskom prvenstvu, a mediji su pisali da ga prate Mančester siti i Juventus.

Posljednjih dana u igru je ušao i Volfsburg, pa je Pejčinović odlučio da napusti Augsburg i dođe među “vukove”.

“Zadovoljni smo što smo ubijedili Dženana da prihvati naš put i filozofiju. On ima mnogo kvaliteta koji su potrebni za Bundesligu. Ima dobru tehniku, čita igru, daje golove, ali je i timski igrač. Sada je na nama da ga postepeno uvodimo u zahtjeve Bundeslige i damo mu vremena da se razvija na najvećem nivou”, kazao je sportski direktor Volfsburga Marsel Šefer.

Pejčinović je rođen u Minhenu februara 2005. godine, njegova porodica je iz Plava (otac Dževad je bio fudbaler), pišu “Vijesti”.

Počeo je u Bajernu, preselio se u Augsburg (grad koji je od Minhena udaljen 100-ak kilometara), a sada je napravio korak naprijed.

Pejčinović je u avgustu i oktobru 2019. godine igrao za Crnu Goru na dva turnira pionirskih selekcija.

Podsjetimo, svojevremeno je Wolfsburgu titulu prvaka Njemačke donio Edin Džeko, koji je iz ovog kluba kasnije prešao u redove Mančester sitija.

Foto: Facebook/Vfl Wolfsburg

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!