Crnogorski fudbaleri savladali Grčku: Pobjeda za samopouzdanje i pozitivan signal za jun

I na kraju, što je još važnije – viđen je i kvalitet, jer je Crna Gora tražila i pronašla put do trijumfa kada na terenu nije bilo apsolutnog lidera u navali Stevana Jovetića. Sve su to pozitivni signali za selektora Miodraga Radulovića nešto više od dva mjeseca pred takmičarske duele sa Rumunijom, Finskom i Bosnom i Hercegovinom

Loše izdanje u Jerevanu je obrisano partijom protiv ozbiljnijeg protivnika pod Goricom – crnogorski fudbaleri su pobijedili i nadigrali Grčku u prijateljskom meču, generalnoj probi za junski start Lige nacija kada “sokole” čekaju čak četiri utakmice za 10 dana.

Pod Goricom je bilo 1:0 u trijumfu kakav treneri valjda najviše vole – sa velikom željom, još većom – na momente i fanatičnom borbenošću koja je išla čak i preko granice faula, sa motivom da se očigledno popravi utisak nakon poraza i blijede partije u Jerevanu.

I na kraju, što je još važnije – viđen je i kvalitet, jer je Crna Gora tražila i pronašla put do trijumfa kada na terenu nije bilo apsolutnog lidera u navali Stevana Jovetića.

Sve su to pozitivni signali za selektora Miodraga Radulovića nešto više od dva mjeseca pred takmičarske duele sa Rumunijom, Finskom i Bosnom i Hercegovinom.

“Ovo je značajna pobjeda za nas. Bilo je onako kako smo planirali pred okupljanje – probali smo dosta igrača, dva sistema u ova dva meča, a protiv Grčke praktično do 90. minuta nismo dali rivalu da šutne na gol. Mladi su pokazali da s pravom vjerujemo u njih, a veoma je bitno da smo napravili dobru uvertiru za jun. Vizija je dobra i ovo je put koji treba da slijedimo – bitno je i da gradimo tim i da jurimo rezultat”, rekao je Radulović.

U junake su izrasli izdanci fudbalske škole Sutjeske – strijelac Milutin Osmajić i asistent Novica Eraković koji su režirali fantastičnu akciju u 59. minutu.

Tada je Eraković, koji je na poluvremenu zamijenio Jovetića, uzeo “ničiju” loptu na sredini terena i perfektno je proslijedio do Osmajića. Napadač turske Bandirme nije pogriješio za prvi pogodak u nacionalnom timu, pišu “Vijesti”.

Prvo poluvrijeme pred nešto više od tri hiljade gledalaca pod Goricom su obilježili žestoki dueli, ali i nekoliko ozbiljnih situacija pred golom Grka.

Prvu je kreirao u svom stilu Jovetić u 15. minutu. Sa svoje polovine je maestralnim pasom desnom spoljnom u šansu lansirao Osmajića, ali se ovaj nije snašao – dozvolio je protivničkim štoperima da ga sustignu pri ulasku u kazneni prostor dok se namještao na šut.

U 22. je Nikola Krstović pogodio stativu u želji da centrira iskosa sa desne strane, a Osmajić je blizu pogotka bio i u 31.

Opet na pas Jovetića, oštro šutirao sa 20 metara, ali pravo u golmana Odiseasa Vlahodimosa. Tridesetak sekundi ranije je Vlahodimos odbranio i udarac Jovetića iz slobodnog udarca.

U nastavku, bez Jovetića, Crnoj Gori je trebalo svega 15 minuta da uradi ono što nije u prvom dijelu – da matira Vlahodimosa.

Proradila je nikšićka kombinacija za veliko slavlje…

I prije i poslije gola su crnogorski fudbaleri zaslužili da pogode još koji put, a kasnije su bili opasni i Grci.

Šansu glavom je imao napadač Seltika Jorgos Jakumakis, a u sudijskoj nadoknadi je pored stative šutirao Dimitris Pelkas.

Ostalo je 1:0 – potpuno zasluženo.

Iz večerašnjeg duela će se pamtiti i debiji Nikole Krstovića, Nikole Janjića, Marka Rakonjca i Meldina Dreškovića.

CRNA GORA – GRČKA 1:0 (0:0)

Podgorica – Stadion pod Goricom. Gledalaca: 3.425. Sudija: Fran Jović (Hrvatska). Strijelac: Osmajić u 59. minutu. Žuti kartoni: Janković, Vujačić, Savić, Vešović (Crna Gora), Siopis, Bakasetas, Pavlidis, Pelkas (Grčka).

Crna Gora: Mijatović – Vešović, Savić (62. Šipčić), Vujačić, Tomašević – Marušić, Raičković (90. Drešković), Janković (81. Janjić), Osmajić (81. Rakonjac) – Krstović (62. Đuranović), Jovetić (46. Eraković).

Grčka: Vlahodimos – Liracis (74. Aleksandropulos), Mavropanos, Hacidiakos, Cimikas – Bakasetas, Siopis (Hacijovanis), Buhalakis (74. Kuluris) – Duvikas (62. Madalos), Pelkas, Pavlidis (62. Jakumakis).

Foto: Printscreen

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!