Policija izrešetala mladu Afroamerikanku jer nije htjela da legne na zemlju: “Ne mogu, trudna sam” (VIDEO)

“Ona u ruci nije imala nikakvo oružje, ma nije imala ni obični štap. Bila je potpuno bezopasna. Ipak, počeli su pucati u nju i ispalili pet metaka. Puzala je u lokvi krvi, a oni su je vezali. Sve je to vidjelo moje troje djece, moja tri sina u dobi od godinu, 10 i 13 godina! Djevojka je bila voljna da sarađuje, ali je bila preplašena i počela je da uzmiče, a oni su hladnokrvno u nju ispalili toliko metaka”, kaže Shedanja koja je zgrožena svim što je vidjela

Policija u američkom Kanzasu izrešetala je 26-godišnju Afroamerikanku koja im je tokom akcije hapšenja vikala da je trudna i da zbog toga ne može da legna trbuhom na zemlju, kao što su tražili.

U novom skandalu američke policije pojavljuje se sve više detalja, a sve se događalo u petak veče. Prema izvještaju, policija je pozvana zbog dojave o oružanoj krađi automobila. Došli u na mjesto događaja i u vozilu zatekli dva osumnjičena. U tom  trenutku muškarac koji je bio za volanom je pobjegao, a trudna djevojka policajcima je navodno rekla da se u automobilu nalazi pištolj.

Tada su počeli da pucaju u nju i ispalili najmanje pet metaka. Prevezena je u bolnicu i joj je stanje trenutno stabilno, javlja Daily Mail.

Svjedoci stravičnog događaja kažu da je ležala u lokvi krvi dok su je policajci vezali lisicama. Kako prenosi “Jutarnji list”, žena koja se predstavila samo kao Shedanja, rekla je da je djevojka držala ruke u vazduhu i više puta policajcima rekla da je trudna, ali to nije pomoglo.

Shedanja je na obližnjoj benzinskoj stanici zastala kako bi kupila gorivo i sladoled, te je svjedočila sceni. Rekla je da je najprije čula policajce kako viču “napustite automobil” koji je bio parkiran pored njenog. Vidjela je muškarca koji je istrčao i pobjegao, a djevojka je izašla sa podignutim rukama. Policajci su joj rekli da legne na zemlju, ali ona im je rekla da je trudna i da ne može da legne. Policija je insistirala da legne. Ona je počela da hoda unatrag prema ogradi i prijavila im da je u vozilu oružje.

Tada su izvukli oružje i krenuli na nju.

“Ona u ruci nije imala nikakvo oružje, ma nije imala ni obični štap. Bila je potpuno bezopasna. Ipak, počeli su pucati u nju i ispalili pet metaka. Puzala je u lokvi krvi, a oni su je vezali. Sve je to vidjelo moje troje djece, moja tri sina u dobi od godinu, 10 i 13 godina! Djevojka je bila voljna da sarađuje, ali je bila preplašena i počela je da uzmiče, a oni su hladnokrvno u nju ispalili toliko metaka”, kaže Shedanja koja je zgrožena svim što je vidjela.

Policija Missouria istražuje događaj. Njihov portparol je rekao da je na mjestu događaja pronađeno oružje, ali nije htio da odgovori na pitanje je li oružje pronađeno kod izrešetane djevojke, a na isto pitanje ne odgovara ni načelnik lokalne policije.

“Sve će biti detaljno istraženo”, poručio je portparol Andy Bell za Daily Mail.

Posted by Shé Danja on Friday, May 27, 2022

 

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!