Voditeljka na ruskoj televiziji: “Specijalna operacija je završena, počeo je treći svjetski rat” (VIDEO)

Obraćajući se gledaocima u svojoj emisiji Rossiya-1, Olga Skabejeva se sugerisala da se Rusija sada suočava sa situacijom u kojoj će morati da demilitarizuje NATO

“Specijalna operacija Kremlja u Ukrajini je došla do kraja i počeo je treći svjetski rat”, ustvrdila je voditeljka na ruskoj državnoj televiziji.

Obraćajući se gledaocima u svojoj emisiji Rossiya-1, Olga Skabejeva se sugerisala da se Rusija sada suočava sa situacijom u kojoj će morati da demilitarizuje NATO.

“Možda je došlo vrijeme da se prizna mogućnost da je ruska specijalna operacija u Ukrajini završena”, rekla je, prenosi “Jutarnji list”.

“U smislu da je započeo pravi rat. Štaviše, treći je svjetski rat. Prisiljeni smo da demilitarizujemo ne samo Ukrajinu, već i cijeli NATO”.

Prošle sedmice ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba rekao je da je Ukrajini sada potrebno teško naoružanje za učinkovitu borbu protiv ruskih osvajača u istočnoj Ukrajini.

Kuleba je takođe rekao i da se mirovni pregovori s Rusijom zapravo ne vode.

Međutim, američki predsjednik Joe Biden juče je odbacio izvještaje da SAD razmatra slanje raketnih sistema dugog dometa Ukrajini.

Idi na VRH
error: Content is protected !!